Beskrivning
IFI erbjuder en gedigen och komplett översiktsutbildning i informationssäkerhet. Utbildning vänder sig till dig som vill få en bredare förståelse för helheten gällande informationssäkerhet och hur den förhåller sig till juridik, teknik och verksamhetsfrågor – och inte minst en kombination av dessa.
Informationssäkerhet handlar om att bli medveten om vilka risker och hot som finns, hur vi ska hantera vår information och vilka åtgärder som på bästa sätt skyddar informationen. Det krävs även god kunskap om vilka lagar och andra regler som ställer krav på vår verksamhet samt hur dessa regelverk förhåller sig till varandra. Kursen behandlar även skillnaderna mellan IT- och informationssäkerhet, styrning och processer, vikten av riskanalys och kunskap om relevanta standarder, som till exempel ISO 27000.
Du får fördjupad kunskap om:
- Vad informationssäkerhet omfattar – strategiskt, taktiskt och operativt
- Hur du kan arbeta strukturerat med informationssäkerhet och dataskydd
- Styrning, processer, rutiner
- Standarder och informationsklassning
- De centrala delarna i säkerhetsjuridiken
- Uppfyllandet av GDPR och behandling av personuppgifter
- Dataöverföring till tredjeland och EU-US Data Privacy Framework
- Cybersäkerhet 2023 – så ser dagens hotlandskap och hotaktörer ut
- Riskhantering
Syfte
Syftet med kursen är att ge dig fördjupad kunskap om och förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med informationssäkerhet. Du får lära dig mer om de metoder, modeller, verktyg och standarder som är relevanta och användbara för dig i ditt informationssäkerhetsarbete.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill få en bredare förståelse för informationssäkerhet och hur den förhåller sig till juridik och styrningsfrågor. Utbildningen lämpar sig för dig som har en bra generell förståelse för IT-frågor men behöver få mer kunskap om informationssäkerhet och dataskydd, så som CIO, chefer med beställaransvar för IT eller projektledare i verksamheter som är beroende av och hanterar stora mängder information och känslig information så som personinformation. Utbildningen lämpar sig också för leverantörer och rådgivare som t.ex. behöver hantera IT- och informationssäkerhet vid upphandlingar.
Förkunskaper
Inga krav på förkunskap
Tid & plats
Tid: 09.00 – 17.00
Format
- Delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet.
- Egna lokaler på Narvavägen 12.
- Ändra dig när du vill, i mån av plats.
Pris: 14 450 kr inkl. utförlig kursdokumentation. Alla priser är exkl. moms.
Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.
Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.
Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.
Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg.
Diplomeringsprogram med fokus på Informationssäkerhet
Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg krävs att du går nedanstående kurser (minst 7 dagar) på temat samt genomgår diplomeringsprocessen.
Utbildning (2 dagar): Grundutbildning Informationssäkerhet
Utbildning (2 dagar): IT-och cybersäkerhet
Utbildning (2 dagar): Praktiskt informationssäkerhetsarbete del 1
Utbildning (1 dag): Säkerhetsjuridik
Valbar extra utbildning (1 dag): GDPR 2.0
Valbar extra utbildning (1 dag): Cyber Crisis Management & Incident Response
Valbar extra utbildning (2 dagar): Praktiskt Informationssäkerhetsarbete del 2
Diplomeringsmöte (1/2 dag): Diplomeringsmöte Informationssäkerhetsstrateg
Michael Nylén är en av lärarna på kursen Grundutbildning i informationssäkerhet och här delar han med dig av sina tankar kring just informationssäkerhet samt tre viktiga punkter att ha med sig när man arbetar med informationssäkerhet.
Vi bad informationssäkerhetsexperten Björn Persson dela med sig av sina bästa tips för att komma igång med ett systematiskt informationssäkerhetsarbete. Han fokuserar på två viktiga områden som man bör tänka på för att lyckas.
- Lägg ner mer tid på datakvalitet
- Se till att ha säkra och tydliga avtal med driftpartners eller molntjänstleverantörer
Recensioner
Det finns inga recensioner än.