Cyber Crisis Management

9 950 kr (exkl. moms) 

En interaktiv dag där vi jobbar med simulering av informationssäkerhetsincidenter och cyberattacker i praktiken. 

Kurstillfällen

28 augusti, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Cyber Crisis Management – Cyber Incident Simulation Challenge, CISC

Välkommen till en unik fokusdag där vi jobbar med simuleringen av verkliga informationssäkerhetsincidenter och cyberattacker. En interaktiv sociotekniskt simulering där du lär dig att förstå och hantera komplexa säkerhetsfrågor med fokus på affär, teknik, juridik, ledarskap och människa. Dagen vänder sig till dig som på något sätt har ansvar för verksamhetens informationssäkerhet och/eller cybersäkerhet och har ett behov av att förstå hur du ska göra prioriteringar samt hur du etablerar goda samarbetsformer.

Du får öva dig på att förebygga samt att  lösa säkerhetsincidenter baserade på verkliga fall.

  • Du får praktiskt träna dig på att upptäcka, analysera och hantera informationssäkerhetsincidenter, cyberhot och attacker
  • Du får fördjupad kunskap om metoder som de främsta cyberangriparna och försvararna arbetar med idag och du får också lära dig undvika de vanligaste misstag som människor gör
  • Du får lära dig hur du kan möta föränderliga hot genom att utveckla starka processer och tydliga interna ansvar, som minskar risken för skador och som snabbare ger dig kontroll över situationen

Upplägg och genomförande
Cyber Crisis Management är en heldagsaktivitet med krav på närvaro och stort fokus under hela dagen. Vid genomförandet kommer ett eller flera verkliga fall användas för att simulera utformning av skydd, risker som kan övergå i incidenter och hantering av incidenter.

Övningarna genomförs som ett spel där alla val får konsekvenser som påverkar förloppet. Stor vikt läggs vid att skapa förståelse för ”sociotekniska gap”, d.v.s. gränsytor mellan tekniska-, legala-, och verksamhetsytor som ofta utnyttjas för attacker.

Syfte
Syftet med dagen är att öka din förmåga och kunskap om hur du kan upptäcka incidenter och attacker samt hur du skyddar din verksamhet mer effektivt och proaktivt. Syftet är också att du ska kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Målgrupp
Individer:
Ledare och medarbetare med ansvar för verksamhetens IT-/informationssäkerhetsarbete som vill uppdatera, testa och öka sina kunskaper i hur vi som individer och organisation bör agera för att förebygga och hantera hot, risker och verkliga incidenter.

Grupper: Utbildningen är även mycket lämplig för grupper inom ett företag bestående av IT- och informationssäkerhetsansvariga samt jurister och andra beslutsfattare, som har ett behov av att förstå varandras prioriteringar och hitta goda samarbetsformer.

Förkunskaper
Vi rekommenderar att du har grundläggande kunskap gällande cyber- IT- och/eller informationssäkerhet för att kunna tillgodogöra dig dagen på bästa sätt.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Programupplägg och simuleringsaktiviteter

Den första övningen består i att utifrån en given budget fördela resurser och skriva en säkerhetspolicy. Utifrån givna val och policy utspelas en potentiell attack som simuleras digitalt, där ett antal val som påverkar budget och trovärdighet måste göras. När valen gjorts, genomförs en kort gruppdiskussion innan en möjlighet att revidera tidigare gjorda val avseende resursfördelning och policy erbjuds innan nästa speliteration genomförs.

Första indikation på intrång. Det förekommer uppgifter om att kunduppgifter ligger ute på nätet eller på Darkweb. 

  • Rätt åtgärder begränsar det pågående intrånget och gör att det går att börja ta reda på vad som hänt och vad som är påverkat
  • Delvis rätt åtgärder gör att intrånget kan börja isoleras och att det går att börja vidta motåtgärder
  • Felaktiga eller otillräckliga åtgärder gör att intrånget övergår till ett akut läge som hotar hela verksamheten

Attacken byter karaktär och övergår till en Ransomware-attack där system och data blir oåtkomligt

  • Rätt åtgärder stoppar attacken och gör att det system och data kan återställas
  • Delvis rätt åtgärder gör att attacken kan börja isoleras och att det går att börja vidta motåtgärder
  • Felaktiga eller otillräckliga åtgärder gör att attacken övergår till ett akut läge som hotar hela verksamheten
Lärare

Våra instruktörer har många års erfarenhet inom cybersäkerhetsområdet och du får under dagen tillfälle att ställa specifika frågor som är kopplade till din egen verksamhet. Vår ambition är att din organisation eller ditt företag ska uppleva att ni efter dagen väsentligen har ökat förmågan att säkra en effektiv och sammanhållen cybersäkerhet. Anmäl antingen ett team från er verksamhet – eller så deltar du individuellt och jobbar tillsammans med de andra deltagarna. Alla deltagare erhåller diplom i slutet av detta Bootcamp.

Priser & villkor

Pris: 9 950 kr inkl. lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl en grupp på 4 personer från en och samma organisation, så betalar ni 35 000 SEK exkl. moms för hela gruppen.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Tillfälliga ombokningsvillkor: Mellan den 15 mars och 15 augusti får du omboka en kurs kostnadsfritt fram till 48 h innan utbildningen startar.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Cyber Crisis Management”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.