Cyber Crisis Management & Incident Response

7 450 kr (exkl. moms) 

Hur agerar du när ni drabbas av en cyberattack?

Kurstillfällen

17 november, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
19 januari 2022, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
12 maj 2022, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Cyber Crisis Management & Incident Response

På kursen Cyber Crisis Management fokuserar vi på de saker som du verkligen måste förstå och kunna för att klara av att skapa mer motståndskraft och vid händelse av ett event effektivt kunna hantera detta.

Addtech, Maersk, Serviceföretaget ISS, SVT och Norska Hydro är bara några exempel på företag som nyligen drabbats av cyberattacker. Dagligen drabbas företag, organisationer och offentliga verksamheter och kostnaderna för att hantera dessa attacker och de skador dessa åstadkommer ökar kraftigt.

Även antalet cyberattacker ökar lavinartat och ändrar ständigt karaktär.

Alltför många underskattar risken att drabbas av en cyberattack och de skadeeffekter en sådan kan åstadkomma. Vi måste ta dessa frågor på största allvar och stärka vår beredskap ytterligare.

Genom god kompetens och kunskap kan du minska risken för skador och snabbare få kontroll över situationen vid en cyberattack. På kursen Cyber Crisis Management får du lära dig att upptäcka, analysera och hantera informationssäkerhetsincidenter och cyberattacker.

Efter kursen ska du kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Dagen vänder sig till dig som på något sätt har ansvar för verksamhetens informationssäkerhet och/eller cybersäkerhet och har ett behov av att förstå hur du ska göra prioriteringar samt hur du etablerar goda samarbetsformer.

Lär dig mer om:

  • Att upptäcka, analysera och hantera informationssäkerhetsincidenter, cyberhot och attacker
  • Metoder som de främsta cyberangriparna och försvararna arbetar med idag och du får också lära dig undvika de vanligaste misstag som människor gör
  • Hur du kan möta föränderliga hot genom att utveckla starka processer och tydliga interna ansvar, som minskar risken för skador och som snabbare ger dig kontroll över situationen

Syfte
Syftet med dagen är att öka din förmåga och kunskap om hur du kan upptäcka incidenter och attacker samt hur du skyddar din verksamhet mer effektivt och proaktivt. Syftet är också att du ska kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Målgrupp

Ledare och medarbetare med ansvar för verksamhetens IT-/informationssäkerhetsarbete som vill uppdatera, testa och öka sina kunskaper i hur vi som individer och organisation bör agera för att förebygga och hantera hot, risker och verkliga incidenter.

Förkunskaper
Vi rekommenderar att du har grundläggande kunskap gällande cyber- IT- och/eller informationssäkerhet för att kunna tillgodogöra dig dagen på bästa sätt.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Digitalt deltagande på distans eller i klassrummet om läget tillåter.

Lärare
Priser & villkor

Pris: 7 450 kr inkl. dokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg

Kursen ingår som en valbar delkurs/modul i Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg.

Diplomeringsprogram med fokus på Informationssäkerhet

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg krävs att du går nedanstående kurser (minst 7 dagar) på temat samt genomgår diplomeringsprocessen.

Utbildning (2 dagar): Grundutbildning Informationssäkerhet

Utbildning (2 dagar): IT-och cybersäkerhet

Utbildning (2 dagar): Praktiskt informationssäkerhetsarbete del 1

Utbildning (1 dag): Säkerhetsjuridik 

Valbar extra utbildning (1 dag): GDPR 2.0

Valbar extra utbildning (1 dag): Cyber Crisis Management & Incident Response

Valbar extra utbildning (2 dagar): Praktiskt Informationssäkerhetsarbete del 2

Diplomeringsmöte (1/2 dag): Diplomeringsmöte Informationssäkerhetsstrateg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Cyber Crisis Management & Incident Response”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.