Informationssäkerhetskultur (2dgr)

Organisation – arbetssätt – människa

14 450 kr

Kurstillfällen

03 - 04 oktober, 09:00 - 16:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar
12 - 13 december, 09:00 - 16:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Under denna utbildning får du lära dig mer om hur du skapar en god och sund informationssäkerhetskultur som alla medarbetare kan och vill verka i. Syftet med dagen är att ge dig de verktyg du behöver för att i din verksamhet kunna utveckla en säkerhetskultur som bättre klarar av förändringar och incidenter – och är väl rustad för kända och okända hot, nu och i framtiden.

Informationssäkerhet handlar inte bara om att skydda informationstillgångar med stöd av teknik, utan god informationssäkerhet utvecklar vi även med hjälp av rutiner, processer och medarbetare. Många organisationer kan väsentligen öka effektiviteten i informationssäkerhetsarbetet genom att etablera en effektiv informationssäkerhetskultur som jobbar proaktivt med medarbetarnas attityder, beteenden samt organisationens normer.

Ur innehållet:

  • Detta är informationssäkerhetskultur – Organisation – arbetssätt – människa
  • Modell för informationssäkerhetskulturen – nyckelfaktorer
  • Att arbeta med medarbetarnas attityder, beteenden och organisationens normer
  • Kommunicera informationssäkerhetsfrågor så att mottagaren förstår
  • Förändringsledning med utgångspunkt i informationssäkerheten
  • Så får du gehör och genomslag hos ledningen

Handbok i informationssäkerhetskultur – ingår som kursmaterial
Boken på temat Informationssäkerhetskultur ger dig kort och gott de handfasta tips och råd du behöver för att utveckla och etablera en säkrare informationssäkerhetskultur i en ständigt föränderlig digital värld. 

Omsätt din kunskap i praktiken
Du får med dig många handfasta tips och råd. Efter kursen ska du kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och uppleva att du väsentligen ha stärkt din förmåga att utveckla informationssäkerhetskulturen i den egna verksamheten.

Syfte och mål
Syfte och mål med utbildningen är att du ska få ökad kunskap om och förståelse för vad som krävs för att säkra en god och sund informationssäkerhetskultur i din verksamhet – oavsett om du arbetar i en mindre eller större organisation, i en offentlig eller privat verksamhet.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som på ett eller annat sätt jobbar med en organisations informationssäkerhet, det kan vara som CISO, informationssäkerhetsansvarig, informationssäkerhetssamordnare, informationssäkerhetskonsult eller i annan liknande roll. Den vänder sig till dig som vill förändra din organisation och som har upptäckt att det arbete ni gör idag inte räcker för att skydda er information trots att ni följer befintliga föreskrifter, best practice och standarder.

Förkunskapskrav
Det ställs inga krav på förkunskaper, men vi rekommenderar att du innehar grundkunskap i informationssäkerhet. Då vi tror att du har störst utbyte av kursen då.

Tid & plats

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Denna kurs innehåller en del praktiska moment och det är en fördel att delta på plats i klassrummet, men inget krav.

Deltagande

  • Du kan delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet (i mån av plats).
  • IFI har egna kurslokaler på Narvavägen 12 i Stockholm.
  • Max 12 deltagare fysiskt på plats per kurs. Övriga deltar digitalt
Lärare
  • Tobias Ander Senior Advisor, Sercurebyme samt IT-säkerhetschef (FMTIS), Försvarsmakten
Priser & villkor

Pris: 14 450 kr inkl. kursdokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning ska anmälas senast 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium och vi tar då ut en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokning som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tar vi ut en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.

Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.

Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg.

Diplomeringsprogram med fokus på Informationssäkerhet

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg krävs att du går nedanstående kurser (minst 7 dagar) på temat samt genomgår diplomeringsprocessen.

Utbildning (2 dagar): Grundutbildning Informationssäkerhet

Utbildning (2 dagar): IT-och cybersäkerhet

Utbildning (2 dagar): Praktiskt informationssäkerhetsarbete

Utbildning (1 dag): Säkerhetsjuridik 

Valbar extra utbildning (1 dag): GDPR 2.0

Valbar extra utbildning (2 dagar): Cyber Crisis Management & Incident Response

Diplomeringsmöte (1/2 dag): Diplomeringsmöte Informationssäkerhetsstrateg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Informationssäkerhetskultur (2dgr)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.