Cyber Crisis Management & Incident Response

14 450 kr (exkl. moms) 

Hur agerar du när ni drabbas av en cyberattack?

Kursen är 1 + 1 dag, med ca 2 veckors mellanrum per kursdag

26 augusti10 september
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar
02 oktober21 oktober
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar

Kategorier: ,

Beskrivning

Beskrivning

Cyber Crisis Management & Incident Response

Dagligen drabbas företag, organisationer och offentliga verksamheter och kostnaderna för att hantera dessa attacker och de skador dessa åstadkommer ökar kraftigt. Även antalet cyberattacker ökar lavinartat och ändrar ständigt karaktär. Alltför många underskattar risken att drabbas av en cyberattack och de skadeeffekter en sådan kan åstadkomma. Vi måste ta dessa frågor på största allvar och stärka vår beredskap ytterligare.

På kursen Cyber Crisis Management fokuserar vi på de saker som du verkligen måste förstå och kunna för att klara av att skapa mer motståndskraft och vid händelse av ett event effektivt kunna hantera detta. 

Genom god kompetens och kunskap kan du minska risken för skador och snabbare få kontroll över situationen vid en cyberattack. På kursen Cyber Crisis Management & Incident Response får du lära dig att upptäcka, analysera och hantera informationssäkerhetsincidenter och cyberattacker.

Lär dig mer om

 • Att upptäcka, analysera och hantera informationssäkerhetsincidenter, cyberhot och attacker
 • Metoder som de främsta cyberangriparna och försvararna arbetar med idag
 • Så undviker du de vanligaste misstag som människor gör
 • Hur du kan möta föränderliga hot genom att utveckla starka processer och tydliga interna ansvar, som minskar risken för skador och som snabbare ger dig kontroll över situationen
 • Hantering av incidenter och krisledning

Kursupplägg 

 • Dag 1 har ett mer teoretiskt perspektiv, men vi för också samtal tillsammans kring det reella utmaningar som finns inom området.
 • Dag 2 har ett mer praktiskt perspektiv och då går vi från vad till hur – vi jobbar då mer med metod, checklistor och du får bygga på din verktygslåda gällande cybersäkerhet och incidenthantering.
 • Det är ca 2 veckor mellan dag 1 och dag 2 för att du ska hinna landa i din nyvunna kunskap och få ut maximalt av dag 2, utan att tappa momentum i inlärningsprocessen.

Syfte
Syftet  är att öka din förmåga och kunskap om hur du kan upptäcka incidenter och attacker samt hur du skyddar din verksamhet mer effektivt och proaktivt. Syftet är också att du ska kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Målgrupp
Denna utbildning vänder sig till dig som på något sätt har ansvar för verksamhetens informationssäkerhet, dataskydd och/eller cybersäkerhet och har ett behov av att förstå hur du ska göra prioriteringar samt hur du etablerar goda samarbetsformer. Utbildningen är också relevant för beslutsfattare och medarbetare med ansvar för verksamhetens IT-/informationssäkerhetsarbete som vill uppdatera, testa och öka sina kunskaper i hur vi som individer och organisation bör agera för att förebygga och hantera hot, risker och verkliga incidenter.

Förkunskaper
Vi rekommenderar att du har grundläggande kunskap gällande cyber- IT- och/eller informationssäkerhet för att kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt.

Tid & plats

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna
Plats: Delta digitalt eller på plats i Stockholm
Upplägg: Kursen är 2 dagar uppdelad så att du går 1+1 dag med någon veckas mellanrum mellan dagarna.

Deltagande

 • Du kan delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet (i mån av plats).
 • IFI har egna kurslokaler på Narvavägen 12 i Stockholm.
 • Max 12 deltagare fysiskt på plats per kurs. Övriga deltar digitalt
Lärare
Priser & villkor

Pris: 14 450 kr inkl. dokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning ska anmälas senast 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium och vi tar då ut en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokning som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tar vi ut en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.

Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.

Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg

Kursen ingår som delkurs i Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg.

Diplomeringsprogram med fokus på Cybersäkerhet

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg krävs att du går samtliga nedanstående utbildningar på temat och genomgår diplomeringsprocessen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Cyber Crisis Management & Incident Response”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.