Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg

Programmet som ger dig fördjupad kunskap om cybersäkerhet och cybersäkerhetens ekosystem

Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg

Programmet som ger dig fördjupad kunskap om cybersäkerhet och cybersäkerhetens ekosystem

Diplomeringsprogrammet ger dig fördjupad kunskap om cybersäkerhetens olika delar och hur dessa hänger ihop

Vårt syfte och ambition med programmet är att vässa din förmåga och öka såväl den egna som organisationens samlade kompetens avseende cybersäkerhet.

Behovet av kunskap i cybersäkerhet har aldrig varit större än nu och mot bakgrund av detta har vi utvecklat ett diplomeringsprogram i cybersäkerhet. Inom ramen för utbildningsprogrammet får du fördjupad förståelse för och kunskap om cybersäkerhet, relevanta hotbilder och hotaktörer samt lära dig mer om hur du etablerar ett strukturerat cybersäkerhetsarbete som kan skydda verksamheten mot angrepp och intrång, såväl proaktivt som reaktivt.

Utbildningsprogrammet bidrar också till att stärka din beställarkompetens när du behöver anlita specialister inom cybersäkerhetsområdet. Du vässar din förmåga att veta vad du ska göra när. Programmet ger dig också ökad kompetens om hur du ökar graden av intern samverkan och ser till att såväl ledning som medarbetare har den information och kunskap de behöver.

Få mer information om utbildningsprogrammet och dess innehåll i denna korta introduktionsfilm

Diplomerad
Cybersäkerhetsstrateg

Anmäl dig

Start 2024
50 580 SEK ex. moms.
Ord.pris 56 200 SEK exkl. moms

10% rabatt vid anmälan till hela programmet (vid ett och samma tillfälle).
Ange koden IFIPROGRAM10 vid anmälan för att erhålla rabatten.

UTBILDNINGSMODULER

IT- och cybersäkerhet 2 dgr

I utbildningsmodulen får du grundkunskap om IT- och cybersäkerhet.

Du får lära dig mer om det tekniska och det mänskliga perspektivet av IT- och cybersäkerhet. Syftet med utbildningen är att du som deltagare ska förstå vad som krävs för att skydda verksamheten mot digitala säkerhetsrisker och cyberhot. Utbildningen ger dig fördjupad förståelse för och insikt om hur du arbetar effektivt med de tekniska aspekterna av informationssäkerhe

Läs mer

Cyber Crisis Management & Incident Response 2 dgr

På kursen Cyber Crisis Management & Incident Response fokuserar vi på de saker som du verkligen måste förstå och kunna för att klara av att skapa mer motståndskraft och vid händelse av ett event effektivt kunna hantera detta. Genom god kompetens och kunskap kan du minska risken för skador och snabbare få kontroll över situationen vid en cyberattack. Lär dig mer om att upptäcka, analysera och hantera dataintrång och cyberattacker.

Läs mer

Cyber Threat Intelligence 1 dag

Genom kunskap om hur angripare genomför sina cyberangrepp samt vilka metoder de använder sig av, ger du dig själv den kunskap du behöver för att effektivt kunna skydda din verksamhet. Under denna dag får du lära dig mer om hur du kan arbeta med Cyber Threat Intelligence som en viktig del av verksamhetens kontinuerliga säkerhetsarbete. Du får kunskap om vad som krävs för att skydda organisationen, dess IT-system, digitala tjänster och informationstillgångar.

Läs mer

Cybersäkerhet i praktiken
1 dag

Under denna utbildningsdag får du förståelse för och kunskap om hur du etablerar ett strukturerat cybersäkerhetsarbete som kan skydda verksamheten mot angrepp och intrång. Du får fördjupad kunskap om cybersäkerhetens ekosystem och hur allt hänger ihop. Du kommer att få lära dig mer om centrala ramverk, standarder och säkerhetsåtgärder som utgångspunkt för ditt cybersäkerhetsarbete. Vi kommer också att gå igenom frågan om roller, ansvar och samverkan.

Läs mer

Open Source Intelligence (OSINT) och digital information i öppna källor 1 dag

Utbildningsmodulen ger dig en introduktion till Open Source Intelligence – OSINT. I takt med att internet och den information som finns där ökar i såväl mängd som relevans, ökar också behovet av kunskap och kompetens om hur du hittar, tolkar och värderar relevant information via olika typer av digitala öppna källor. Du får även fördjupad kunskap om digitala sökmotorer och dess logik.

Läs mer

Diplomeringsmöte 1/2 dag

För att bli Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg krävs att du har genomgått de 5 utbildningsmodulerna, sammanlagt 7 utbildningsdagar (fler om du går utökad kurs). Diplomeringsprov och diplomering sker vid ett avslutande diplomeringsmöte som du deltar i när du är klar med utbildningsmodulerna.

Läs mer

Valbar delkurs: Du kan lägga till en extra dag eller byta ut någon av 1 dags-kurserna mot delkursen i Säkerhetsjuridik 1 dag om du istället önskar fördjupa dina säkerhetsjuridiska kunskaper.

UPPLÄGG

5 lärarledda utbildningsmoduler
→ Delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet
→ Du väljer själv utbildningstillfällen under året – flexibel start och avslut
→ Du avslutar programmet med diplomeringsmöte

DIPLOMERING

För att bli Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg krävs det att du har genomgått de 5 utbildningsmodulerna, sammanlagt 7 dagar.

Det krävs också att du får godkänt på den skriftliga och muntliga delen av diplomeringsprovet.

PRIS

50 100 SEK ex. moms.
I priset inkluderas dokumentation samt diplomering. Du kan delta digitalt på distans eller på plats i Stockholm.

Du erhåller 10% i rabatt när du bokar hela diplomeringsprogrammet, gäller ej då du endast väljer enstaka kurser. I angivet pris är rabatten redan dragen.

BRA ATT VETA

Du kan genomgå utbildningen i din takt, välj de datum för resp utbildningsdel som passar dig bäst.

Samtliga utbildningsmoduler går också att delta i som fristående utbildningar.

Praktisk information

Grupprabatt

Gå 3 betala för 2. Ange koden 3F2IFI vid bokning.

Plats

IFI
Narvavägen 12
115 22 Stockholm
(Karta )

T-bana: Karlaplan

Målgrupp

Diplomeringsprogrammet vänder sig till dig som vill få en bredare förståelse för cybersäkerhet. Det lämpar sig för dig som har en bra generell förståelse för IT- och/eller informationssäkerhetsfrågor men vill lära dig mer om hur cybersäkerhetens olika delar hänger ihop. Du har idag till exempel en roll som CIO, CISO, informationssäkerhetsansvarig, informationssäkerhetsspecialist, IT-chef, IT-strateg, IT-säkerhetsansvarig eller innehar annan relevant befattning inom IT- och/eller informationssäkerhet.

Programmet kan även passa dig som är IT-konsult, IT-upphandlare eller Contract Manager och har god grundförståelse för cybersäkerhetsfrågor, men vill lära dig mer om hur allt hänger ihop. Vi tror även att du som beslutsfattare med beställaransvar har värde av att delta.

Kontakt

Kontakta oss

För frågor eller särskilda krav, tveka inte att kontakta oss.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg

Institutet för informationsteknologi
Narvavägen 12
115 22 Stockholm

Telefon: 08-660 32 30
E-post: info@ifi.se

Hitta hit

Narvavägen 12
115 22 Stockholm
( Karta )

T-bana: Karlaplan

Bokningsvillkor

Anmälan till IFIs utbildningar, evenemang och seminarier är bindande.

Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

IFI förbehåller sig rätten att ställa in en utbildning,  ett evenemang eller seminarium varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet. Observera också att erbjudanden och rabatter för våra aktiviteter inte kan kombineras.

Alla våra utbildningar och evenemang kan betalas via faktura. Betalningsvillkor är 10 dagar. Vänligen ange fullständig faktureringsadress vid anmälan.

För kortbetalning använder vi Stripe.