Cybersäkerhet i praktiken

7 950 kr (exkl. moms) 

Säkra ett effektivt och strukturerat cybersäkerhetsarbete

Kurstillfällen

27 september, 09:00 - 16:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar
05 december, 09:00 - 16:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar

Kategorier: ,

Beskrivning

Beskrivning

Cybersäkerhet i praktiken – säkra ett effektivt och strukturerat cybersäkerhetsarbete

De senaste åren har antalet cyberattacker ökat kraftigt. Angriparna är snabba på att hitta nya attackytor och utnyttja de sårbarheter som finns i våra IT-system, digitala tjänster, processer och rutiner. Trots detta är det fortsatt många verksamheter som underskattar risken att drabbas av en cyberattack och de skadeeffekter en sådan kan åstadkomma, samt de kostnader den kan innebära. Vi måste ta dessa frågor på största allvar och stärka vår beredskap ytterligare.

Under denna utbildningsdag får du förståelse för och kunskap om hur du etablerar ett strukturerat cybersäkerhetsarbete som kan skydda verksamheten mot angrepp och intrång. Du får fördjupad kunskap om cybersäkerhetens olika delar och hur dessa hänger ihop.

Du kommer att få lära dig mer om centrala ramverk, standarder och säkerhetsåtgärder som utgångspunkt för ditt cybersäkerhetsarbete. Vi kommer också att djupdyka i frågor som berör roller, ansvar och samverkan och vi tittar på cybersäkerhet från olika perspektiv och hur dessa påverkar våra beslut och vår syn på säkerhetsarbetet.

Lär dig mer om:

 1. Cybersäkerhetens ekosystem – så hänger det ihop
 2. Centrala ramverk, standarder och säkerhetsåtgärder som hjälper dig att arbeta mer pragmatiskt och effektivt med cybersäkerhet
 3. Roller, ansvar, perspektiv och samverkan

Ur innehållet:  

 • Vad är cybersäkerhet och varför är det viktigt?
 • Cybersäkerhetens ekosystem – så hänger de olika delarna ihop
 • Så hänger cybersäkerheten ihop med informationssäkerheten
 • Riskhantering
 • Effektiva arbetssätt, processer och rutiner
 • Roller, ansvar och intern samverkan
 • Centrala ramverk och standarder
 • NIST, ISO och CIS Critical Security Controls – vad är vad?
 • Relevanta säkerhetsåtgärder och dess innebörd i praktiken

Syfte & mål
Syfte och mål med dagen är att du ska få ökad kunskap om och förståelse för vad som krävs för att säkra ett effektivt och strukturerat cybersäkerhetsarbete – oavsett om du arbetar i en mindre eller större organisation, i en offentlig eller privat verksamhet. Efter kursen ska du kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill få en bredare förståelse för cybersäkerhet. Utbildningen lämpar sig för dig som har en bra generell förståelse för IT- och/eller informationssäkerhetsfrågor men vill lära dig mer om hur cybersäkerhetens olika delar hänger ihop. Du har idag till exempel en roll som CIO, CISO, informationssäkerhetsansvarig, informationssäkerhetsspecialist, IT-chef, IT-strateg, IT-säkerhetsansvarig eller innehar annan relevant befattning inom IT- och/eller informationssäkerhet.

Dagen kan även passa dig som är IT-konsult, IT-upphandlare eller Contract Manager och har god grundförståelse för cybersäkerhetsfrågor, men vill lära dig mer om hur allt hänger ihop. Vi tror även att du som beslutsfattare med beställaransvar kan ha värde av att delta under denna dag. Utbildningen är relevant för större och mindre organisationer samt privat och offentlig verksamhet.

Förkunskaper
Det ställs inga krav på förkunskaper, men vi rekommenderar att du har gått grundutbildningen i IT- och cybersäkerhet eller har motsvarande kunskapsnivå innan du deltar i denna kurs. Då vi tror att du har störst utbyte av dagen då. Dagen är också den av delkurserna i programmet Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg.

Tid & plats

Tid: 09.00-16.00

Deltagande

 • Du kan delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet (i mån av plats).
 • IFI har egna kurslokaler på Narvavägen 12 i Stockholm.
 • Max 12 deltagare fysiskt på plats per kurs. Övriga deltar digitalt
Lärare
Priser & villkor

Pris: 7 950 kr inkl. dokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning ska anmälas senast 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium och vi tar då ut en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokning som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tar vi ut en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.

Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.

Diplomerad Cybersäkerhetsäkerhetsstrateg

Kursen ingår som delkurs i Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg.

Diplomeringsprogram med fokus på Cybersäkerhet

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Cybersäkerhetsstrateg krävs att du går samtliga nedanstående utbildningar på temat och genomgår diplomeringsprocessen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Cybersäkerhet i praktiken”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.