Praktiskt Informationssäkerhetsarbete

Med fokus på strategi, styrning, taktik och kommunikation

14 450 kr

Kurstillfällen

03 - 04 juni, 09:00 - 17:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar
03 - 04 september, 09:00 - 17:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar
02 - 03 december, 09:00 - 17:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Från teori till omedelbar praktisk nytta! I denna kurs får du nycklarna till ett systematiskt och väl strukturerat informationssäkerhetsarbete i praktiken.

Under dessa utbildningsdagar får du en fördjupning i hur du arbetar med informationssäkerhet i praktiken. Du får lära dig mer om hur du vidareutvecklar verksamhetens styrning, rutiner och processer gällande informationssäkerhet. Vi fokuserar även på vikten av intern samverkan för att verksamheten ska nå önskade resultat i säkerhetsarbetet.

Det är en hands-on utbildning där du får med dig metoder och mallar och vi kommer även att arbeta fram, för dig, användbart material kring hur du genomför presentationer för chefer och andra medarbetare i organisationen på ett framgångsrikt sätt. Det kommer även finnas tid för att kunna besvara frågor på problem som du har i ditt informationssäkerhetsarbete.

Du får fördjupad kunskap om:

  • Hur du utvecklar ett sammanhållet informationssäkerhetsarbete – samverkan i praktiken mellan verksamheten, riskfunktioner, IT-säkerhet och internrevision
  • De viktigaste stegen i ett systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete
  • Mål, roller och ansvar – tydlighet i styrningen
  • Att genomföra presentationer för chefer och andra medarbetare i organisationen, struktur för ledningens genomgång
  • Informationsklassning – metod och arbetssätt
  • Informationspolicy
  • Integration av dataskydd i informationssäkerhetsarbete
  • Relevanta metoder, mallar, dokument och annat material – som du kan använda i ditt arbete

Syfte

Under dessa dagar tittar vi på informationssäkerheten ur framför allt ett praktiskt perspektiv. Huvudsyftet med utbildningen är att du ska fördjupa din kompetens och känna dig ännu tryggare ditt arbete med informationssäkerhet. Syftet är också att du ska lära dig mer om strategi, styrning, taktik och kommunikation som är viktiga pusselbitar för att förstå hur det operativa och praktiska informationssäkerhetsarbetet bör bedrivas. Du ska kunna tillämpa det du lärt dig på hemmaplan – direkt efter avslutad utbildning.

Målgrupp

Vi tror att du arbetar med informationssäkerhet eller har en roll där du på olika sätt ska bidra till de arbetsuppgifter som görs inom området. Du förstår teoretiskt vad som ska göras men inte alltid praktiskt hur! Denna kurs ger dig hur du ska arbeta genom att ge dig praktiska övningar, du får mallar och metoder och ett stöd av en av branschens mest kunniga personer.

Kursen vänder sig till dig som arbetar praktiskt med informationssäkerhetsfrågor, du kan idag arbeta som:

  • Informationssäkerhetschef med ansvar, att på uppdrag av ledningen, förvalta policy och riktlinjer för informationssäkerhet.
  • Chef med ansvar för informationssäkerhet i någon eller några dimensioner
  • Medarbetare med ansvar för informationssäkerhet i någon eller några dimensioner
  • CISO
  • Säkerhetschef/-ansvarig
  • Dataskyddsombud
  • IT-chef/-ansvarig
  • IT-strateg eller projektledare
  • Konsult
  • Jurist
  • Compliance Officer
  • Risk Manager

Förkunskaper

Det är inget krav på förkunskaper, men om du inte har god erfarenhet av informationssäkerhetsarbete sen tidigare, så rekommenderar vi att du först går vår grundkurs i Informationssäkerhet innan du deltar i denna utbildningsmodul. Det finns även en del 2 avseende praktiskt informationssäkerhetsarbete men det finns ingen given inbördes ordning dem emellan utan du väljer den del som fokuserar på det som du har störst behov och intresse av att utveckla din kompetens inom.

Utbildningen ingår som en modul i vårt diplomeringsprogram ”Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg” men kan också tas som en fristående kurs. Du väljer själv. Här kan du läsa mer om hur du blir Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg.

Om informationssäkerhet

Informationssäkerhet handlar om att vi ska kunna hantera den information och den data vi har i vår verksamhet på ett säkert sätt. Det innebär att information och data måste behandlas korrekt enligt våra regelverk, att den ska inte kunna läcka ut, missbrukas, förvanskas eller förstöras. Det handlar också om att rätt information ska finnas tillgänglig för rätt personer, i rätt tid. För att säkra ett effektivt och framgångsrikt informationssäkerhetsarbete behövs struktur, rutiner och förutsägbarhet. Om vi har tydliga, interna rutiner och processer minskar risken för att missa något viktigt eller att vi gör misstag som kan leda till kostsamma incidenter.

Vi behöver ha en helhetssyn på informationssäkerheten med kunskap om såväl teknik, juridik, organisation och ledningsfrågor. Vi måste också kunna kommunicera och utbilda våra medarbetare och öka den interna medvetenheten.

Tid & plats

Tid: 09.00 – 17.00

Deltagande

  • Du kan delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet (i mån av plats).
  • IFI har egna kurslokaler på Narvavägen 12 i Stockholm.
  • Max 12 deltagare fysiskt på plats per kurs. Övriga deltar digitalt
Pris & villkor

Pris: 14 450 kr inkl. kursdokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning ska anmälas senast 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium och vi tar då ut en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokning som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tar vi ut en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.

Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.

Lärare
Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg.

Diplomeringsprogram med fokus på Informationssäkerhet

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. För att bli Diplomerad Informationssäkerhetsstrateg krävs att du går nedanstående kurser (minst 7 dagar) på temat samt genomgår diplomeringsprocessen.

Utbildning (2 dagar): Grundutbildning Informationssäkerhet

Utbildning (2 dagar): IT-och cybersäkerhet

Utbildning (2 dagar): Praktiskt informationssäkerhetsarbete del 1

Utbildning (1 dag): Säkerhetsjuridik 

Valbar extra utbildning (1 dag): GDPR 2.0

Valbar extra utbildning (1 dag): Cyber Crisis Management & Incident Response

Valbar extra utbildning (2 dagar): Praktiskt Informationssäkerhetsarbete del 2

Diplomeringsmöte (1/2 dag): Diplomeringsmöte Informationssäkerhetsstrateg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Praktiskt Informationssäkerhetsarbete”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.