Molntjänster – upphandling, avtal och säkerhet

Utbildning

7450 kr

Kurstillfällen

24 januari 2022, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
01 april 2022, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Fördjupa din kompetens om hur du upphandlar och avtalar avseende molnlösningar, molntjänster och molnsäkerhet

Dagen innehåller även en del om dataöverföring och molntjänster hos amerikanska molnleverantörer. Vi går igenom EDPBs riktlinjer gällande dataöverföring samt den statliga molnutredningens delbetänkande. Dagen är relevant för dig som arbetar i en offentlig eller privat verksamhet.

Under utbildningen går vi även igenom hur du genom bra molnupphandlingar och säkra molnavtal kan uppnå optimal funktionalitet, kostnadseffektivitet och samtidigt se till att du klarar de säkerhetsnivåer som krävs, oavsett om du arbetar i en offentlig eller privat verksamhet. Du får även lära dig mer om skillnaden mellan on-prem, molnet och hybrider av dessa – samt hur du kan kombinera olika IT- och molntjänster för att nå önskat resultat.

Ur innehållet:

 • Vad är en molntjänst och hur kan olika typer av molntjänster tillämpas?
 • On-prem, moln eller hybrid – vi reder ut vad som är vad
 • Skillnaden mellan en amerikansk och svensk molntjänst
 • Skillnaden mellan Office 365, Azure och AWS
 • Att upphandla och avtala molntjänster och molnsäkerhet på bästa sätt
 • EU-domslutet gällande Dataskyddsavtalet/Privacy Shield – innehåll och omfattning
 • Shrems II – konsekvenser för svenska företag och offentliga verksamheter
 • Åtgärder med utgångspunkt i domslutet – dessa bör du vidta omgående
 • Därför är uppförandekoder så viktigt för molntjänster
 • Säkerhetsnivåer för känslig data och data som omfattas av sekretess
 • Aktuella Case presenteras

Tid & plats

Tid: 09.00 – 17.00
Plats: Digitalt via livestreaming

Pris & villkor

Pris: 7450 kr exkl. moms per deltagarplats.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
 • Anders Jonson Cyber Security & GDPR Expert, SecureAppbox
 • Caroline Sundberg Advokat, Hannes Snellman

  Caroline arbetar främst med upprättande och förhandling av IT-avtal, såsom avtal avseende IT-tjänster, molntjänster, outsourcing samt licenser. Hon biträder även vid tvister avseende IT-avtal och i juridiska frågor relaterade till dataskyddsförordningen (GDPR) samt övrig lagstiftning avseende data och integritetsskydd.

Certifierad IT-avtalsstrateg

Certifierad IT-avtalsstrateg – programmet som ger dig spetskompetens gällande IT-avtal och kravställning.

Vårt certifieringsprogram IT-avtalsstrateg riktar sig främst till dig som arbetar med eller kommer att arbeta med IT-avtalsfrågor. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar fem kurser som kan tas i valfri ordning. Genom att se till att kompetensen för att etablera framgångsrika IT-avtal finns inhouse säkrar ni en verksamhetsstrategisk resurs som kan spara både pengar och besvär framåt.

IT är inte längre bara en stödfunktion i företag utan en avgörande del i av affärens eller verksamhetens kärna. För att få till ett gynnsamt samarbete med dina leverantörer, säkra att rätt produkter och tjänster levereras och undvika kostsamma och tidsödande tvister är det viktigt av du som beställare har goda kunskaper om kravställning och avtal. Då leverantörerna sitter på expertisen har de en naturlig fördel (ett naturligt övertag) gentemot beställaren när avtal ska skrivas, men alla parter tjänar på bra och tydliga avtal.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Molntjänster – upphandling, avtal och säkerhet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.