Licensavtal, programvaror och rättigheterna

13 950 kr

Optimera företagets licensinnehav

Kurstillfällen

14-15 oktober, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
04-05 december, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Oavsett vilken bransch som du är verksam inom så utgör programvaror och licenser en allt större del av IT-verksamhetens budget. Att ha ett licensavtal som ger kontroll på verksamhetens programvaror är därför av yttersta vikt. Ansvaret att upprätta ett avtal kräver inte bara uppdaterad kunskap om teknologi utan också förståelse om upphovsrättsliga regler och kommersiella villkor.

Utbildningen Licensavtal, programvaror och rättigheterna ger dig kunskap för att optimera hanteringen av licensinnehav. Du får information om de upphovsrättsliga reglerna med tyngdpunkt på vad upphovsrätten innebär för dina programvaror och informationssystem. Därtill tittar vi närmare på det upphovsrättsliga skyddet och vad det innebär för era programvaror.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som upphandlar eller tillhandahåller system där programvara ingår, samt IT-personal, system- och programutvecklare eller beslutsfattare, i såväl en beställar- som leverantörsroll, som vill fördjupa sina kunskaper.

Kursens upplägg

Utbildningen rymmer både teoretiska föreläsningar och konkreta case med möjlighet till värdefullt erfarenhetsutbyte.

Riskhantering
Vi tittar närmare på vilka fallgropar som finns och hur du undviker obehagliga överraskningar med betydande ersättningskrav från rättighetsinnehavaren.

Tydliga avtal
Så utformar du ett tydligt och balanserat avtal som tar hänsyn till både kundens och leverantörens intressen för att undvika framtida tvister. I kursen tittar vi närmare på hur du kan utforma alternativa villkor om rättigheter bättre anpassade för specifika situationer än de som finns i de vanligaste IT-avtalen.

Kursen ingår som en delkurs i Certifierad IT-avtalsstrateg.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning

  • Bakgrund
  • Problemställning
  • Omorganisationer och outsourcing

Allmänt om upphovsrätt

Upphovsrätt till programvara

Licensavtal, licensvillkor & Molntjänster

Upphovsrätt till programvara – ny praxis från EU-domstolen

Rätten till immateriella rättigheter

Källkodsdeposition och företagshemligheter

Dag 2

Om volymavtal, begrepp och förhandling

Licensieringsmodeller i din IT-miljö och erfarenheter kring en audit

Revisioner och tilläggsavtal

Speciella licensavtalsfrågor, intrång m.m

Workshop – en tvist!

Priser & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Certifierad IT-avtalsstrateg

Certifierad IT-avtalsstrateg – programmet som ger dig spetskompetens gällande IT-avtal och kravställning.

Vårt certifieringsprogram IT-avtalsstrateg riktar sig främst till dig som arbetar med eller kommer att arbeta med IT-avtalsfrågor. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar fyra kurser som kan tas i valfri ordning. Genom att se till att kompetensen för att etablera framgångsrika IT-avtal finns inhouse säkrar ni en verksamhetsstrategisk resurs som kan spara både pengar och besvär framåt.

IT är inte längre bara en stödfunktion i företag utan en avgörande del i av affärens eller verksamhetens kärna. För att få till ett gynnsamt samarbete med dina leverantörer, säkra att rätt produkter och tjänster levereras och undvika kostsamma och tidsödande tvister är det viktigt av du som beställare har goda kunskaper om kravställning och avtal. Då leverantörerna sitter på expertisen har de en naturlig fördel (ett naturligt övertag) gentemot beställaren när avtal ska skrivas, men alla parter tjänar på bra och tydliga avtal.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Licensavtal, programvaror och rättigheterna”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.