Beskrivning
Certifieringsmötet – det sista steget i programmet IT-avtalsstrateg
Genom certifieringsprogrammet har du fått en helhetsförståelse för IT-avtalsprocessen och du har verktygen för att på ett effektivt sätt optimera IT-upphandlingarna i din organisation.
För att bli Certifierad IT-avtalsstrateg krävs att du har genomgått de fem utbildningsmodulerna, sammanlagt sex utbildningsdagar. Det krävs också att du får godkänt på den skriftliga och muntliga delen av certifieringen. Certifieringsprov och certifiering sker vid ett avslutande certifieringsmöte som du deltar i när du är klar med utbildningsmodulerna.
Utmaningarna på dagens marknad ställer allt större krav på dig som ansvarar för upphandling av produkter och tjänster inom IT-området. För att genomdriva framgångsrika IT-avtal krävs goda kunskaper inom både juridik och teknik. Rollen som avtalsstrateg innebär att du ställs inför många komplexa frågeställningar och uppdaterad kunskap är avgörande för att optimera avtalen och förbli konkurrenskraftig.
Utbildningen till IT-avtalsstrateg ger dig kunskap för att klara dagens högt ställda krav och omfattar fyra kurser samt certifieringsmötet som avslutande steg. Kompetensen för att etablera framgångsrika IT-avtal är en verksamhetsstrategisk resurs.
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge kunskaper inom juridik och teknik som krävs för att genomdriva framgångsrika IT-avtal. Certifieringsmötet är det avslutande steget som krävs för att bli diplomerad IT-avtalsstrateg.
Upplägg
För att verifiera erhållen kompetens avslutas programmet med ett muntligt och ett skriftligt prov och utfärdande av certifieringsbevis vid godkännande.
Målgrupp
Certifieringsprogrammet IT-avtalsstrateg riktar sig främst till dig som på olika nivåer och i olika roller arbetar med IT-avtalsfrågor. Du kan idag arbeta som till exempel avtalsansvarig, avtalshandläggare, inköpare, inköpschef, upphandlare, upphandlingschef, konsult, kravställare, sourcing manager, contract manager, jurist, IT-chef eller annan IT-ansvarig samt kundansvarig.
Programmet vänder sig i första hand till beställarsidan men är även relevant för dig som arbetar med anbud på leverantörssidan för att ha kunskap om vilka krav som gäller och hur du bäst kan bemöta beställarens behov och frågeställningar.
Vi ser att det finns ett stort värde i att representanter från olika perspektiv deltar tillsammans i utbildningen. Det skapar en god dynamik och inte minst förutsättningar för relevanta dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten.
Tid & Plats
Tid: 3 h
Digitalt: Du deltar digitalt på distans under certifieringsmötet
Pris:
2 950 kr inkl. diplom, frukost och kaffe. Alla priser är exkl. moms. (2024)
3 450 kr inkl. diplom, frukost och kaffe. Alla priser är exkl. moms. (2025)
Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.
Villkor:
Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.
Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning som anmäls mer än 4 veckor innan aktuell kurs eller webinarium är kostnadsfri. Vid ombokning mindre än 4 veckor innan aktuell kurs eller webinarium tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokningar som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tillkommer en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.
Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.
Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.
Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.
Certifierad IT-avtalsstrateg – programmet som ger dig spetskompetens gällande IT-avtal och kravställning.
Under programmet Certifierad IT-avtalsstrateg får du den kunskap du behöver för att arbeta framgångsrikt med IT-avtalsfrågor. Du får en helhetsförståelse för avtalsprocessen och de verktyg du behöver för att på ett effektivt sätt optimera IT-avtalen i din verksamhet.
Utbildning 2 dagar: IT-avtal – hur skriver vi säkra avtal?
Utbildning 1 dag: Kravspecifikationen från A till Ö
Utbildning 1 dag: SLA – rätt servicenivåer och kvalitetskrav i IT-avtalet
Utbildning 1 dag: Licensavtal och rättigheter
Utbildning 1 dag: IT-sourcing
Utbildning 1 dag: Molntjänster, molnjuridik och AI – viktiga regelverk och säkra avtal
Certifiering 1/2 dag: Certifieringsmöte Avtalsstrateg
Recensioner
Det finns inga recensioner än.