CSRD som ramverk och drivkraft för transformation till en hållbar affärsverksamhet

Pris: 2000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

13 juni, 13:00 - 15:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

CSRD som ramverk och drivkraft för transformation till en hållbar affärsverksamhet

Detta webinarium ger dig förståelse både för själva CSRD-regelverket, men även för hur du jobbar praktiskt med att använda det. Vi kommer bland annat att diskutera strategier för att genomföra en dubbel väsentlighetsanalys och integrera hållbarhetsfrågor i företagets affärsstrategi.  Det blir en fördjupad diskussion om CSRD och hur vi nyttjar ramverket för att lyckas med en hållbar omställning.

CSRD-direktivet, som trädde i kraft den 1 januari 2024, markerar en ny era för hållbarhetsrapportering i Europa. Detta direktiv, som är en del av EU:s gröna giv, innebär att företag och organisationer kommer att omfattas av nya krav för att rapportera. Även de som inte direkt omfattas av direktivet kommer att påverkas om man är leverantör till någon som omfattas.

Syftet med CSRD-direktivet är att öka tillgången till information om företagens påverkan på människor, miljö och klimat, samt hur de påverkas av hållbarhetsfrågor i omvärlden. Det är en viktig del av att främja hållbarhet och ansvarsfullt företagande.

En av de stora utmaningarna med CSRD är att säkerställa att den rapporterade informationen är av hög kvalitet och jämförbar med finansiell information. Nu står företag inför utmaningen att integrera hållbarhetsaspekter på ett sådant sätt att de blir en naturlig del av affärsmodellen och strategin, men även möjligheten att använda regelverket som ett ramverk och en drivkraft för en hållbar omställning.

Ur innehållet:

Block 1

  • Övergripande lagstiftning och innehållet i CSRD
  • Hur använder vi regelverket som ett ramverk för omställning till en hållbar affärsverksamhet?
  • Ett praktiskt angreppsätt för att undvika att fastna i detaljer
  • Ta avstamp i en idealbild kring vad en hållbar affärsverksamhet är: sju viktiga delar att titta på

Block 2

  • Affärsutveckling med avstamp i den dubbelsidiga väsentlighetsanalysen
  • Hur skapar vi långsiktig ekonomisk stabilitet genom att hantera påverkan, risker och möjligheter relaterat till miljömässiga, sociala och styrningsaspekter?
  • Hur går företag från lagefterlevnad till action och vad är konsekvenserna av att inte ställa om?
  • Hur ska målkonflikter mellan hållbarhetsambition och kärnverksamheten hanteras?

Vem vänder sig detta webinarium till?
Detta webinarium riktar sig till dig som idag har en strategisk och affärsutvecklande roll. Du kanske är beslutsfattare med hållbarhet som ett av dina ansvarsområden. Du kan ha en roll som hållbarhetschef, miljöchef, affärsutvecklingschef, ekonomichef, projektledare för hållbarhet och/eller hållbarhetsredovisning, internkontroll, chefsjurist, bolagsjurist, riskhanteringschef, compliance eller IT-chef. Det är lämpligt för alla som vill fördjupa sin kunskap avseende CSRD med utgångspunkt såväl i juridiken som i praktiken. 

Tid & plats

Tid: 13.00 – 15.00
Plats: Digitalt via livestreaming

Pris & villkor

Pris: 2000 kr exkl. moms per deltagarplats.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”CSRD som ramverk och drivkraft för transformation till en hållbar affärsverksamhet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.