In Talarintervju

Thomas Brännlund, chefsverksamhetsarkitekt, Skandia 

Vilka var era största utmaningar när ni gick från en traditionell organisation till en agil?   

Vi fick ett omfattande arbete att definiera och komma överens om arbetssätt som en del av införandet av SAFe. Förutom själva utvecklingsarbetet påverkades portföljplanering, arkitektur, projektuppföljning och arkitekturprocessen. Inledningsvis hade vi utmaningar i samverkan mellan epic verksamhetsanalysen och tågen i omfattningar och nivåer på funktionella krav (features) och vilken information som behövde med in i PI planning (leveransplanering).   

Vad skulle du säga är de största vinsterna med förflyttningen?  

Vi har fått ökat fokus på värde och effekter och en helhetssyn i prioritering och planering av utvecklingsportföljen. Samarbetet och samverkan har generellt ökat, i teamen, mellan teamen, mellan epic owners och mellan andra roller. Utvecklingen görs mer och mer uppdelad i flera mindre värdeskapande epicar. 

Du kommer att medverka som talare på konferensen Framtidens agila IT-organisation den 27 oktober, vad kan deltagarna förvänta sig av er medverkan?   

Det kommer bli en presentation av Skandias praktiska erfarenhet av införandet och användandet av lean och agila arbetssätt baserat på SAFe. Den kommer framför allt visa på det vi arbetar med idag, de förbättringsområden vi adresserat där införandet pågår, och hur vi hanterar stora förändringsprogram och externa leverantörer inkl införandet av ytterligare tåg.

Läs mer och anmäl dig till det digitala eventet “Framtidens Agila IT-organisation” här!

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.