In Nyheter

För att kunna hantera nya förutsättningar behöver en organisation designas för flexibilitet och agilitet. Utan att tappa i effektivitet – organisationen ska alltid stödja företagets övergripande mål och affärsmodeller. Men hur fungerar det egentligen i praktiken? För att lyckas skapa en agil organisation gäller det att skapa strukturer som anger riktningen för utvecklingen samtidigt som medarbetarna stimuleras till förändring. I en artikel i VD-tidningen delar Lise Tormod, vd på Cordial, med sig av sina 5 bästa tips för hur du bygger en agil organisation.

Fem tips för att bygga en agil och flexibel organisation:

  1. Tydligt gemensamt syfte – för verksamheten i stort och för omställningen.
  2. Tillit och transparens – ett agilt arbetssätt förutsätter en hög grad av tillit och transparens. På riktigt.
  3. Uthållighet – förändring tar tid.
  4. Empowerment – våga delegera ansvar och mandat.
  5. Strukturerad metod – Övergången från befintliga strukturer till nya agila organisationer och arbetssätt kräver ett metodiskt tillvägagångssätt.

Läs hela artikeln som PDF här!

Lise Tormod leder också IFIs digitala kunskapsboost inom området agila organisationer. Hon har omfattande erfarenhet av affärsutveckling och utveckling av organisationsstrukturer. Hon har arbetat som rådgivare inom olika branscher och företag, både i Sverige och internationellt. Lise är expert inom områden som handlar om att definiera nya strategier, utforma innovativa affärsmodeller samt skapa moderna och flexibla organisationer och strukturer.

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.