In Talarintervju

För den som inte är bekant med EU:s vision om det digitala decenniet, vad handlar det om korthet?
Ett av EU:s mest prioriterade områden just nu är fortsatt digitalisering och innovation inom EU. EU har ett ambitiöst program, kallat The Digital Decade, för åren 2020–2030. Det syftar till att bygga vidare på det digitala samhället och stärka EU:s konkurrenskraft i världen – med människan i fokus och utan att kompromissa med våra europeiska värderingar. The Digital Decade innehåller både ett antal förslag till nya eller uppdaterade regelverk och ett stort finansieringsprogram.

Inom vilka områden kan vi förvänta oss särskilt stora förändringar som vi behöver hålla koll på framåt?
Vi kan förvänta oss nya regelverk på flera håll, men kommissionen har pekat ut fem områden som de kommer att fokusera på:  Cloud Computing, Artificial Intelligence, Digital identities, Data och Connectivity. En annan sak vi kan förvänta oss, i spåren av dataskyddsförordningen (GDPR), är att allt fler regelverk kommer att vara förknippade med sanktionsavgifter för den som inte följer dem.

Vad kan deltagarna på IT-rättsforum förvänta sig att få med sig av din föreläsning?
De kommer att få en överblick över de mest centrala regelverk vi nu ser inom ramen för The Digital Decade; vad de syftar till, vad de förväntas innehålla och hur de förhåller sig till varandra. Mot den bakgrunden hoppas jag att deltagarna ska kunna börja bilda sig en uppfattning om vilka av de kommande förändringarna som är mest intressanta för dem.

Läs mer om och anmäl dig till IT-rättsforum 2022 här!

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.