In Talarintervju

Trendspaning om IT-sourcing inför Sourcingdagen

Gabriel Westrell, IT-chef, Mercuri Urval, tidigare Head of Business Support Services, Ramirent

Vilka är de viktigaste frågorna inom IT-sourcing som ni fokuserar under det kommande året? – Genom tät dialog med verksamheten verifiera och säkerställa att verksamheten även framgent är i behov av de outsourcade tjänsterna samt säkerställa att det totala avtalade värdet levereras.

Att ha välfungerande relationer med sina leverantörer är alltid viktigt, men under pandemin har partnerskapet för många satts på prov. Vilka är dina bästa tips för att skapa goda relationer och utrymme för flexibilitet redan från början? – Planera och investera ordentligt med tid och engagemang från både kund och leverantör redan under upphandlingen så att en god förståelse skapas och missförstånd undviks. Dejtandet är extremt viktigt innan det kan bli tal om giftermål.

Den 28 april är det dags för Sourcingdagen 2021, vad kan deltagarna förvänta sig av din medverkan?
– Jag kommer försöka beskriva att en outsourcing handlar om så mycket mer än IT och kostnader och om hur Ramirent idag har ett väl fungerande samarbete och ett kontrakt var innehåll ändras allt eftersom verksamheten utvecklas och förändras.

Läs mer om Sourcingdagen och anmäl dig här – årets mötesplats inom IT-sourcing!

Daniel Melin, IT-strateg på Skatteverket

Vilka är de viktigaste frågorna inom IT-sourcing som Skatteverket fokuserar under det kommande året? – Listan är såklart enorm, men ett axplock är rättsligt användbara molntjänster, molnteknik on-prem och rätt leveransform för respektive informationsmängd.

Att ha välfungerande relationer med sina leverantörer är alltid viktigt, men under pandemin har partnerskapet för många satts på prov. Vilka är dina bästa tips för att skapa goda relationer och utrymme för flexibilitet redan från början? – Tydlighet i var du som kund står någonstans, vilka krav och behov du har, samt tydlighet gällande rättsläget. Det är leverantören som ska anpassa sitt erbjudande efter dina behov, inte tvärtom!

Den 28 april är det dags för Sourcingdagen 2021, vad kan deltagarna förvänta sig av din medverkan?
– Dels hoppas jag att alla får med sin en god bild av vad GAIA-X är och på vilket sätt GAIA-X kan komma att påverka redan under 2021. Dels en bättre förståelse för varför molntjänster ibland kan användas och ibland inte.

Läs mer om Sourcingdagen och anmäl dig här – årets mötesplats inom IT-sourcing! 

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.