In Talarintervju

Talarintervju med Stephan Andersson, vd på Asurgent, inför Sourcingdagen 2021Stephan Andersson

Vilka är de viktigaste frågorna inom IT-sourcing som ni fokuserar under det kommande året?
Vi har ett extra fokus på att hjälpa våra kunder att öka IT-säkerheten då cyberattacker ökat enormt bara senaste året. Genom att flytta upp IT-system till molnets höga säkerhetsnivå och implementera de skyddsåtgärder och verktyg som finns där kan kunderna på ett mycket bättre sätt säkra sin data och infrastruktur.

Att ha välfungerande relationer med sina leverantörer är alltid viktigt, men under pandemin har partnerskapet för många satts på prov. Vilka är dina bästa tips för att skapa goda relationer och utrymme för flexibilitet redan från början?
Det krävs att båda parter investerar tid i relationen från start för att förstå varandras drivkrafter och kultur, det är något man har igen under hela avtalsperioden. En outsourcingrelation är inte en klassisk kund-leverantörsrelation utan man måste nå en viss nivå av kollegial relation, man är beroende av varandra och kommer att arbeta tätt under lång tid – men relationen ska vara baserad på affärsmässiga grunder. Det finns en styrka i att direkt sätta ett gemensamt styrkort för vad man tillsammans ska uppnå, det kan vara mål kring kostnader, användarupplevelse, driftsstabilitet, säkerhet, utveckling osv – det här gör att man kommer varandra närmare och ser hur respektive parts beslut och handlingsplaner styr mot de gemensamma målen. I en sådan extrem och unik situation som pandemin innebär så måste relationen redan innan byggts upp med öppen kommunikation och förtroende. Som i alla kriser prövas relationen och de relationer som präglats av öppenhet, handlingskraft och respekt tar sig igenom även en sådan här svår period.

Den 28 april är det dags för Sourcingdagen 2021, vad kan deltagarna förvänta sig av din medverkan?
Att få höra mer om varför jag menar att traditionell IT-outsourcing har passerat sitt bäst-före datum och att det är dags att lämna markens digitala lapptäcke. Läs mer om Sourcingdagen och boka din plats här! 

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.