In Talarintervju

Inför Sourcingdagarna 2020 har vi intervjuat några av konferensens talare. Först ut att svara på några frågor är Cecilia Halvarsson Jap, Head of IT Business & Digital Solutions, Coor Service Management.

2020 har just börjat, vilka ser du som de viktigaste frågorna inom IT-sourcing att fokusera på det kommande året?
Jag ser att en av de viktigaste frågorna inom IT-sourcing är hur vi kontinuerligt kan hålla kulturen och relationerna levande. För oss på Coor är kulturen en nyckel för ett bra samarbete, därmed blir det även viktigt för oss att se till att leverantörerna jobbar lika hårt på att sätta kulturen där varje enskild konsult och individ känner att hen bidrar till både leverantörens och Coors framgång. På samma sätt som vi förväntar oss ett ökat engagemang hos våra egna medarbetare så förväntar vi oss att leverantörerna jobbar minst lika aktivt med att öka engagemanget hos sina medarbetare. Vad kan vi som kund ställa för krav på våra leverantörer samt hur ser vi till att inte tappa tillförseln av det bränslet?

En av de stora frågorna som många funderar över är hur man skapar bättre förutsättningar samarbete med leverantörerna för att skapa värde. Vad är dina tankar om samverkar med leverantören?
I den samverkan är det viktigt att vara transparent, att våga lyfta de frågeställningar man har, samt inte vara rädd för att diskutera dem på ett konstruktivt sätt. Det kräver en kontinuerlig dialog på alla nivåer i partnerskapet, där båda parter är beredda på att ta risk och har således lika mycket att vinna på det. Vi kan både som kund och leverantör vara transparenta med vilka visioner vi har, vad vi prioriterar och vad vi har för förväntningar, när vi tycker att samarbetet kan utvecklas till det bättre, samt vilka möjligheter vi ser framför oss och kan ge till en leverantör. Leverantören behöver förstå vart vi som kund är på väg och vilka utmaningar och möjligheter vi har för att på bästa sätt kunna hjälpa oss att nå våra målsättningar, både långsiktigt och kortsiktigt.

Den 20-21 april är det dags för Sourcingdagarna 2020. Vad kan deltagarna förvänta sig av din medverkan?
Jag hoppas kunna bidra med ett lite mjukare sätt att se på IT-sourcing, där människorna involverade sätts i fokus och där strategier och avtal tydligare stöttar det partnerskap man vill uppnå.

Läs mer om Sourcingdagarna och anmäl dig här >>

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.