In Talarintervju

Inför Sourcingdagarna 2020 har vi intervjuat några av konferensens talare. En av dom är Emil Dahlin som senast kommer från en roll där han i sju år verkat som CIO för Svevia. Här kan du ta del av hans svar!

2020 har just börjat, vilka ser du som de viktigaste frågorna inom IT-sourcing att fokusera på det kommande året?
Inkludera även “mjuka delar” i er sourcingstrategi. Dvs, behov av kompetens, förmåga (intern och extern), förändringsledning, samt mätetal av nyttoeffekter och relation. Helheten skall syfta till att skapa konkurrenskraft.
Se till att avtalen alltid utgår från strategin och är möjliggörare.

För Cloud. Idag erbjuder många leverantörer olika typer av Cloudtjänster men de varierar stort i mått av kvalitét (kapacitet, feltolerans, API, migrering, Exit, Governance och support). Tag professionell hjälp för utvärdering, så ni vet vad ni köper, om ni inte har kompetensen in-house. Det lönar sig garanterat i längden.

En av de stora frågorna som många funderar över är hur man skapar bättre förutsättningar samarbete med leverantörerna för att skapa värde. Vad är dina tankar om samverkar med leverantören?
Det har sagts otaliga gånger men gäller likväl:
– Det måste vara ett Win-Win scenario om det skall vara framgångsrikt över tid
– Ha en förståelse för att förutsättningar kan förändras
– Mätbara KPIs för Operational Excellence

Ett avtal för strategiskt partnerskap blir starkare om transparens gällande drivkrafter för ingående parter är en övergripande del som dokumenteras (och kan revideras) i det ingångna samarbetet.

Jag ser även en stor fördel att avtalsmässigt och dialogmässigt hålla isär ”Service Delivery och Support” från Innovation och Framdrift.

Den 20-21 april är det dags för Sourcingdagarna 2020. Vad kan deltagarna förvänta sig av din medverkan?
Att det jag kommer prata om baseras på egna upplevelser och erfarenheter, båda lyckosamma och mindre lyckosamma. Förhoppningsvis säger jag minst en sak som är värd att ta med sig, även om kanske bara en bekräftelse på något de redan vet.

Läs mer och anmäl dig till Sorucingdagarna här! 

Emil Dahlin

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.