In Talarintervju

Under konferensen Framtidens agila IT-organisation den 27 oktober kommer du få chansen att lyssna till flera olika företags resor mot en agil organisation. Inför konferensen ställde vi några frågor till en av dem, Claes Artvin, CIO, Apoteket.

Vilka var era största utmaningar när ni gick från en traditionell organisation till en agil?
Det är en stor förändringsresa vi har gått och går igenom hela vägen ifrån företagsledning, chefer på IT, hos alla internt på IT och de ifrån affärsverksamheten som möter och samarbetar med IT. Utöver förändringsresan så gäller det att hitta rätt styrmekanismer som fungerar med agila arbetssätt när det till exempel kommer till stora komplexa systembyten som har många beroenden, portföljstyrning, IT-arkitektur och IT-säkerhetsfrågor. Den ekonomiska styrningen är också en viktig faktor som sätter en del ramar för hur agil man kan bli.

Vad skulle du säga är de största vinsterna med förflyttningen?
Samarbetet mellan affär och IT har blivit betydligt bättre – vi prioriterar all IT-utveckling tillsammans utifrån företagets övergripande strategiska teman och IT:s genomförandeförmåga samtidigt som affärskunskapen ökat på IT och IT-kunskapen ökat i affärsverksamheten. Vidare har transparensen ökat betydligt i hur IT-budgeten används och prioriteras. Vi kan också se effekter på kortare ledtider där vi får ut nya funktioner till våra kunder snabbare än historiskt vilket är mycket viktigt.

Du kommer att medverka som talare på konferensen Framtidens agila IT-organisation den 27 oktober, vad kan deltagarna förvänta sig av er medverkan?
Jag kommer dela med mig om våra lärdomar på Apoteket så långt och lyfta fram några områden där agila arbetssätt behöver kompletteras med mer traditionella styrmekanismer för att fungera fullt ut.

Läs mer om “Framtidens agila IT-organisation” och boka din plats!

 

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.