In Talarintervju

Stort och varmt TACK för ännu ett fantastiskt år tillsammans! Tack alla deltagare, lärare och samarbetspartners. IFI har under 2019 utbildat fler än 600 deltagare från ett hundratal organisationer, både från privat näringsliv och offentlig sektor. IFIs ambition att få göra skillnad på riktigt och vi känner en stor glädje och stolthet över att få vara en del av individers och organisationers kontinuerliga utveckling och lärande.

Många har under året frågat mig om vad jag tror om digitalisering gällande utbildning. Blir allt digitalt? Idag finns det en mängd olika sätt och möjligheter att hitta och inhämta fakta på och jag tror att det digitala passar utmärkt för just detta. Att ta till sig konkret kunskap och fakta.

Däremot finns det något i det fysiska mötet som inte är utbytbart. Det som uppstår i våra dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten när vi träffas, går inte alltid att ta på. Jag upplever att den samlade kollektiva kunskapen blir långt större i det fysiska mötet än i det digitala. Jag tror mycket på att våga prioritera tid för reflektion, kompetensutveckling och för viktiga diskussioner och samtal. Inom den egna verksamheten men också mellan företag och organisationer. Det är så vi kan fortsätta utvecklas och bli ännu bättre, för fart kan aldrig kompensera för fel riktning.

Under 2020 lanserar vi IFI Digital, som är ett mycket välkommet och värdeskapande komplement till vår övriga verksamhet. Det digitala och det fysiska mötet kan och bör leva sida vid sida och stärka varandra. Vi vill kombinera digitaliseringens möjligheter med att ta till vara på kraften i det fysiska mötet. Något som kanske inte bara gäller för utbildning, utan även för livet i stort och smått.

Nu vill jag tillsammans med mina kollegor på IFI önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ser fram emot ett 2020 där kunskap och livslångt lärande fortsatt är viktigt och prioriterat – alldeles oavsett i vilket format det levereras.

I år väljer IFI att skänka en gåva till Stadsmissionen i juletid!

Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Anna-Maria och teamet på IF

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.