In Nyheter

Semestern är snart här och det är tid för välbehövlig vila och avkoppling. Vi på IFI önskar dig en riktigt skön sommar!

Under våren har frågor som rör cybersäkerhet och digital integritet varit synnerligen högaktuella. Det är svåra och komplexa områden som omfattar många olika perspektiv. Vi har det rent tekniska perspektivet som kanske är det som diskuteras allra mest. Hur kan vi utveckla säkra system som skyddar den data och information som vi har i dessa? Sen har vi det juridiska perspektivet som många upplever som svårt att förstå och förhålla sig till. Vad gäller för oss och när?

Det kan bli dyrt att misslyckas med regelefterlevnad, men det är verkligen inte lätt att omfamna alla regelverk – samtidigt. Vissa branscher har en enorm mängd lagar och regler som ska efterlevas var och en för sig men också tillsammans.

Den faktor som oftast är orsaken till säkerhetsincidenter är den mänskliga faktorn. Många organisationer och företag har helt enkelt inte den kompetens som krävs för att klara av säkerhetsarbetet. Vi måste bli bättre på att göra det lätt för medarbetare att göra rätt och bygga in säkerhet per automatik, men vi måste även utbilda fler så att alla kan sin del av de rutiner och processer som behövs för att stärka säkerheten i vår verksamhet.

Det är för få som har den kompetens som krävs. Det hjälper inte att få kan mycket, vi behöver många som kan tillräckligt.

Att inte ta oss an säkerhetsfrågorna för att de är svåra och komplexa är inte ett alternativ. Det är oerhört viktigt att vi vågar ta oss an utmaningarna och arbeta för att göra vårt bästa varje dag, med de förutsättningar vi har.

På IFI jobbar vi fokuserat med kunskap och livslångt lärande och bidrar med den pusselbiten i det stora pusslet och vi hoppas att vi får träffa dig på någon av höstens utbildningar!

Med önskan om en riktigt trevlig sommar!

Anna-Maria och vännerna på IFI

P.S. Vill du veta mer om de nya reglerna för cybersäkerhet? Kan varmt rekommendera vår förmiddagskonferens Cyber Security Act den 26 aug.

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.