In Talarintervju

Nu är det inte långt kvar till årets viktigaste mötesplats för dig som arbetar inom sourcing. Under en och en halv dag kommer 15 talare från 13 olika företag att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter. Vi frågade några av dem om vad deltagarna kommer att kunna förvänta sig av deras medverkan. 

Daniel Melin, senior it-upphandlare på Statens inköpscentral, Kammarkollegiet
Det kommer bli en presentation av Statens inköpscentrals förstudie om webbaserat kontorsstöd för offentlig sektor kombinerat med en del personliga reflektioner över tillståndet i världen.

Stefan Andersson, enhetschef digitalisering och utvecklingsavdelningen, Migrationsverket
Mina erfarenheter och vad är värt att tänka på om man skulle vilja samma sak, ev. fallgropar och fördelar m.m.

Jonas Knutsson, IT-chef, Södertälje Kommun
Mitt mål är att deltagarna går från mitt pass med en minnesbilder och kunskaper om:  ”Södertälje kommun kunde ju upphandla och etablera en SIAM-lösning i sin outsourcingslösning, då måste vi titta på vad det skulle innebära för oss!”.

Katarina Aspenberg, Chef VUIT Sourcing & Vendor Management, ICA Sverige AB
De kan förvänta sig ganska rättframma påståenden och en performativ ansats på min analys. Jag skrev ett white paper för dryga 10 år sedan som heter ”You can’t inscribe trust in an agreement” (som byggde på samma teori som jag anlade i min licentiatavhandling på Handelshögskolan i Stockholm (Organising Economic Exchange) och några artiklar tillsammas med mina handledare Per Andersson och Hans Kjellberg) där jag redan då beskrev vad jag fortfarande anser vara av mycket stor vikt för en bra affärsrelation. Jag tror att många kommer att känna igen sig i det jag beskriver; efter några år inom sourcing hinner man uppleva det mesta och vissa leverantörer återfinns hos de flesta företag i leverantörsbasen. Men vissa kommer säkerligen att se annorlunda på verkligheten, vilket borgar för en bra frågestund med både frågor och ifrågasättanden. En livlig dialog är alltid rolig och utvecklande!

 

Magnus Jonsson, advokat och Rebecka Norell, biträdande jurist, Setterwalls advokatbyrå
Deltagarna kan förvänta sig en (förhållandevis) enkel och (förhoppningsvis) överblickbar genomgång av de viktigaste säkerhetsfrågorna ur ett juridiskt perspektiv vid IT-upphandling, både utifrån upphandlande myndigheters och leverantörers perspektiv.

Ann Karlsson, senior upphandlingskonsult, Kontract
Praktiska och konkreta råd om hur du uppnår önskade effektmål genom att parallellt och i samverkan med sourcingprojektet driva projekt för intern förändring.

Åsa Fallqvist, senior verksamhetsutvecklare, Kontract
Jag kommer att bidra med en lite annan vinkel eftersom min utgångspunkt är verksamhetsutveckling och förändringsledning. Sourcing är ett redskap för att utveckla verksamheten.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.