In Nyheter

Denna vår liknar inte någon annan. Pandemin har präglat oss alla och många människor har kämpat för sina liv, andra har förlorat en kär familjemedlem eller vän. Sjukvårdspersonal har jobbat dag och natt för att hjälpa oss. Våra tankar är hos alla som drabbats av förluster och sorger.

Oräkneliga är också det antal verksamheter och organisationer som har kämpat och fortsatt kämpar för sin existens, och många är de arbetstillfällen som har gått förlorade.

Ingen har gått opåverkad genom våren 2020.

När jag kokar ner essensen av vad som varit allra viktigast för oss på IFI för att klara denna extraordinära och tuffa tid, så finns det en faktor som sticker ut lite extra och som jag är extremt tacksam över.

Värdet av den goda relationen.

Tack vare många goda och långa relationer har vi under våren kunnat få och ge hjälp, vara flexibla, snabba, handlingskraftiga och innovativa. Tillsammans med rätt individer och rätt organisationer har vi förflyttat berg. Att samarbeta med andra som har ett tydligt fokus på ”what’s in it for we”, har gjort hela skillnaden.

Det handlar om en genuin vilja att se saker även från andras perspektiv, om att alltid försöka skapa en win-win situation.

Den goda relationen står inte i motsats till affärsmässighet. Tvärtom. Goda relationer leder i många fall till goda affärer. Och en god relation klarar en tuff förhandling. Att värna den goda relationen handlar även om att ibland våga stänga dörrar till relationer som inte fungerar.

Vi på IFI har förmånen att få samarbeta med fantastiska lärare, deltagare och samarbetspartners, och vårt IFI-team består av grymma och engagerade medarbetare som alltid går den extra milen. Alla har haft samma inställning under våren. Det måste finnas en väg framåt.

Vi har hjälpts åt att hitta den vägen. Tillsammans. Ett stort och varmt tack till alla er som bidragit till att stärka IFI under våren! Det har varit helt ovärdeligt. 

Jag tror att IFI på många sätt har blivit bättre denna vår. Även om vi självklart har haft oerhört tuffa dagar och veckor. Den kampen delar vi med många andra företag. Men svårigheter och utmaningar driver också utveckling och jag är övertygad om att våren 2020 har stärkt IFI som verksamhet – då krisen även har skapat massor av möjligheter.

Vi ser med stor tillförsikt och energi fram emot att få fortsätta vår utvecklingsresa under hösten. Att få fortsätta erbjuda våra kunder kompetensutveckling och lärande av högsta kvalité, i ännu fler format. Vi ser inte minst fram emot att utforska nästa nivå av den digitala leveransen.

Vi längtar självklart också efter att få träffa er deltagare live igen.

Vi tror på att det digitala mötet och det fysiska mötet har olika styrkor och att dessa i framtiden kommer att leva sida vid sida – och förstärka varandra. I augusti ser vi fram emot att spänna på oss bältet och gasa på för fullt igen! Tills dess.

Ta hand om er i sommar och glöm inte att den goda relationen är en superkraft, som alla vinner på! 

Varma sommarhälsningar/
Anna-Maria och hela team IFI

Anna-Maria Rosenberg,
vd, IFI

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.