In IFI

Jag upplever att vi är många som ofta har mycket att göra. Inte bara så här i juletid. Det är påtagligt att tiden känns knapp. Vi jobbar hårt för att hinna med det dagliga arbetet och det innebär att vi ibland tappar balansen mellan kort och lång sikt.

I en sådan verklighet kan det vara svårt att hitta utrymme för att prioritera det egna lärandet, tid för reflektion och fortsatt kompetensutveckling.

Samtidigt vet vi att många arbeten och roller kräver eller inom kort kommer att kräva ny och annan kompetens framåt – än idag. Vi vet att ju mer komplex och digitaliserad vår värld blir, desto mer krävs det av oss som företag eller organisation. Företag och organisationer består i sin tur av individer.

Om vi inte prioriterar vår egen utveckling idag, så bygger vi på sikt en kunskapsskuld och ett kompetensgap som hindrar oss från att frigöra vår fulla potential imorgon. Det gäller oss alla. Oavsett roll eller bransch. I dagens samhälle måste vi fortsätta lära och lära om. Hela tiden.

Enligt the ”Future of Jobs Report 2018” från World Economic Forum behövs det 101 dagar extra för kompetensutveckling år 2022. Vad betyder det för dig? I din verklighet. Läs gärna rapporten här för att få insikt och inspiration inför 2019.

Om vi vänder på det så finns alla möjligheter här och nu! Det finns hur mycket kunskap som helst att ta del av. Informationsflödet har aldrig varit större, men den tillgängligheten skapar bara ett värde om vi använder den.

Jag vill uppmuntra dig att slå mig en signal eller skicka ett mail med dina tankar och idéer kring vilka behov av lärande och utbildning du ser framåt. Jag uppskattar all input!

Men först, julledigt! Och tid för reflektion!

Vi på IFI vill också få säga TACK för ännu ett fantastiskt år tillsammans! Vi har under 2018 utbildat närmare 600 deltagare från ett hundratal organisationer, både från privat näringsliv och offentlig sektor. Det är en stor förmån att få vara en del av individers och organisationers utveckling och livslånga lärande.

IFI väljer i år att stödja Cancerfonden med en gåva i juletid.

Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Julhälsningar från
Anna-Maria och teamet på IFI

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.