Upphandling av elektronisk kommunikation och digitalisering

7 450 kr

Kurstillfällen

27 maj, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
09 oktober, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
02 december, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Denna utbildningsdag ger dig fördjupad kunskap om hur upphandlar inom området elektronisk kommunikation och digitalisering.

Digitalisering är ordet på allas läppar. Såväl offentlig som privat sektor befinner sig på en mycket omfattande digitaliseringsresa. Exempelvis har riksdagen nyligen beslutat om en ny lag som innebär obligatorisk elektronisk fakturering vid offentligt upphandlade kontrakt. Lagen innebär att från och med den 1 april 2019 blir alla leverantörer till offentlig sektor skyldiga att fakturera med e-faktura (Lag (2018:1277) om elektronisk fakturering till följd av offentlig upphandling). Andra exempel är möjligheterna att göra digitala läkarbesök samt möjligheterna för privatpersoner till elektroniska hantering av myndighetspost. Digitalisering ligger i tiden!

En grundläggande förutsättning för digitaliseringen är att det finns en generell tilltro till den digitala världen. Det ställer stora krav på det sätt på vilka system byggs, den teknik som används, men också på regelverken. För många verksamheter innebär den tid vi nu befinner oss i att det ställs nya och högre krav bland annat vid upphandling av produkter och tjänster inom området elektronisk kommunikation och digitalisering.

Under denna utbildningsdag fördjupar vi oss på upphandlingsfrågor som rör digitaliseringsområdet specifikt.

Du får fördjupad kunskap om:

  • Upphandling av telekommunikationstjänster
  • LEK och e-privacyförordningen
  • NIS-direktivet/informationssäkerhetslagen
  • Områden där digitalisering är önskvärd (jfr. SOU 2018:25)
  • Digitala alternativ inom hälso- och sjukvård – hur påverkar detta upphandlingar?

Utbildning ingår som en valbar utbildningsdag i programmet för dig som ska bli Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare, men den är också separat bokningsbar och öppen för alla.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Priser & villkor

Pris: 7 450 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare

IT utgör för de flesta idag en avgörande del av verksamheten, därför är frågan om kompetens och kunskap inom IT-upphandling mer aktuell än någonsin och helt avgörande för att säkra att vi genomför framgångsrika upphandlingar. Den snabba utvecklingen inom IT och digitalisering medför också att man många gånger behöver upphandla på nya, oprövade sätt. Att upphandla informationssystem, tjänster och andra IT-lösningar ställer krav på särskilda kunskaper inom IT-området, för att vi ska kunna förstå och använda det upphandlingsrättsliga regelverket på bästa sätt. Genom att arbeta för att kompetensen höjs för att genomföra framgångsrika IT-upphandlingar så säkrar vi en verksamhetsstrategisk resurs som sparar både arbete och kostnader i framtiden.

Diplomeringsprogrammet riktar sig främst till dig som på olika nivåer och i olika roller arbetar med eller kommer att arbeta med upphandlingar på IT-området, som upphandlare, kravställare, anbudsgivare eller i någon annan roll. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar sju olika delkurser samt ett diplomeringsmöte, där några är obligatoriska och andra valbara.

Programmet är relevant för såväl upphandlare som anbudsgivare. Vi ser att det finns ett stort värde i att representanter från olika perspektiv deltar tillsammans i utbildningen. Det skapar en god dynamik och inte minst förutsättningar för relevanta dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Utbildningar som ingår i programmet: 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upphandling av elektronisk kommunikation och digitalisering”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.