Sourcing- och outsourcingavtal

13 950 kr

Fördjupa de affärsjuridiska kunskaperna och skriv konkurrenskraftiga sourcing- och outsourcingavtal

Kurstillfällen

  • 20-21 september
  • 19-20 november

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Att ta steget att börja oursourca delar av verksamheten innebär en spännande men utmanande resa. Ett avtal om sourcing eller outsourcing omfattar vanligtvis köp av tjänster under en lång tid. Dessutom kan affären omfatta en överlåtelse av verksamheten. För att samarbetet ska bli framgångsrikt krävs att avtalsprocessen påbörjas i ett tidigt skede.

Under kursen Sourcing- och outsourcingavtal förbereds du för de praktiska och juridiska frågor som du kommer att ställas inför under förhandlingsprocessen. Vi går igenom de förberedande analyserna, vilken typ av avtal som bör upprättas och fördjupar oss i hur strategin för affären bör upprättas. Med rätt kunskap får du förutsättningar för att bygga upp ett bra samspel mellan beställaren och leverantören och stärka organisationens konkurrenskraft.

Kursens upplägg

Kursen ger dig ett helhetsperspektiv på avtalsprocessen. Vi fördjupar oss teoretiskt i de viktigaste punkterna i ett avtal och ger exempel på flera praktikfall.

Ur kursprogrammets innehåll

Praktiska och juridiska problemställningar Vi ger dig en systematisk genomgång av praktiska och juridiska frågor och problemställningar. Under kursen går vi igenom vilka delar som analysen bör innehålla samt fördjupar oss i den affärsmässiga strategin.

Samspel mellan beställaren och leverantören Under kursen tittar vi närmare på hur vi skapar ett bra samarbete och hur affären bör följas upp.

Specifika regler Utbildningen ger även information om arbetsrätten, regler om tystnadsplikt och sekretess, personuppgiftslagen jämte upphovsrätten och hur licensavtalen kan påverka affären.

Kursen ingår som en delkurs i Certifierad Avtalsstrateg.

Tid och plats

Tid: 09.00 – 17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning, Allmänna juridiska frågor

Strategi för sourcing av IT-verksamhet

Strategi för sourcing av IT-verksamhet

Val av form för outsourcing och avtalslösning

Arbetsrättsliga förutsättningar

  • Skydd av arbetstagares rättigheter vid överlåtelse av företag och verksamheter. Praktikfall

Dag 2

Sekretess- och säkerhetsfrågor 

Kan man förutsäga vilken leverantör som är bäst?

Personuppgiftsbehandling vid outsourcing

Upphovsrätt

  • Immateriella rättigheter om olika typer av avtal
  • Vilka rättigheter omfattas av upphovsrätten?
  • Licensavtal och programvaruavtal

Outsourcingrelationen – ett sampel mellan likvärdiga partners

Avslutning

Pris & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under ”medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

”Väldigt nyttig info kring sourcing/outsourcing samt bra genomgång av rättsliga samband.”

Reionhold Huber, Upphandlare, Arbetsförmedlingen

Certifiering

Kursen ingår som delkurs i Certifierad Avtalsstrateg. Läs mer om rabatter och delkurserna via bokningsknappen nedan.

Säkra verksamhetens mest kritiska IT-kompetens

IT utgör en alltmer dominerande och komplex del av verksamheters kärnprocesser. Ökande risker och ökande kostnader ställer allt större krav på dem som ansvarar för upphandling av produkter och tjänster inom IT-området. Kompetensen för att etablera framgångsrika IT-avtal är en verksamhetsstrategisk resurs, som i likhet med andra strategiska resurser bör finnas ”in house”.
Institutet för informationsteknologi erbjuder ett utbildningsprogram som effektivt leder fram till erforderlig kompetens för att klara dagens högt ställda krav. För att verifiera erhållen kompetens avslutas programmet med muntligt och skriftligt prov och utfärdande av certifieringsbevis vid godkännande.
Vårt certifieringsprogram riktar sig främst till dig som arbetar med eller kommer att arbeta med IT-avtalsfrågor. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar fyra kurser som kan tas i valfri ordning. Programmet avslutas med ett certifieringsmöte.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sourcing- och outsourcingavtal”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.