Tekniska åtgärder – Schrems II och dataöverföring ur ett tekniskt perspektiv

Webinarium

Pris: 3000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

26 augusti, 09:00 - 12:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

I detta webinarium fokuserar vi på de tekniska åtgärderna gällande Schrems II och dataöverföring till tredje land. Vi tar utgångspunkt i EDPBs riktlinjer och webinariet kommer att diskutera det tekniska perspektivet på en övergripande nivå.

Vi går denna förmiddag igenom EDPBs riktlinjer avseende tekniska åtgärder, utmaningar och möjlig utveckling framåt. Vi tittar närmare på relevanta verktyg och program som många organisationer använder sig av idag – behöver vi vidta tekniska åtgärder och i så fall vilka?

Är kryptering ett alternativ om leverantören/mottagaren inte har eller enkelt kan skaffa tillgång till krypteringsnyckeln? Vi diskuterar bland annat frågor som vad det innebär att leverantören i ett tredje land har tillgång till okrypterade personuppgifter i klartext och vad som gäller om kryptering tillämpas vid överföring och vid ”data-at-rest”?

Vi tittar under förmiddagen också närmare på begrepp som pseudonymisering och anonymisering. Kan det vara effektiva skyddsåtgärder – eller inte?

Vi kommer också att titta närmare på vanliga verktyg och program som innebär dataöverföring till tredje land. Är det t.ex. skillnad på hur överföringen sker via t.ex. Microsoft Azure och Microsoft Office 365 och Amazon – samt hur vi bör hantera och använda dessa tjänster/lösningar?

Ur innehållet:
  • Definition av begreppet tekniska åtgärder
  • Genomgång av EDPBs riktlinjer avseende tekniska åtgärder
  • Hur ska vi tänka och agera avseende lokala datacenter, on-prem-, moln- eller hybridlösningar?
  • Kryptering – kan det vara en lämplig skyddsåtgärd? Så fungerar det.
  • Vad innebär begrepp som pseudonumisering och anonymisering i praktiken?
  • Data Protection by Design och Privacy by Design – hur bygger vi in säkerhet per automatik?
  • Finns det lösningar som är lagliga, lämpliga och säkra idag?
  • Kontroll av molnleverantörens säkerhet – så gör jag det
  • Därför är det viktigt att vi gör skillnad mellan olika program som t.ex. Office 365 och Azure?
  • Vikten av att veta vilken typ av data vi hanterar – personuppgiftsflöden ur ett tekniskt perspektiv

OBS! Nedan ser du övriga Schrems II-webinarier, visst överlapp mellan dessa kan förekomma.

Vissa delar kan ha överlapp med vårt webinarium Schrems II och dataöverföring – vad gäller vid marknadsföring och digital kommunikation, dock är det skillnader i huvudfokus. Är du mer intresserad av marknadsföringsfrågor specifikt rekommenderar vi det webinariet.

Vissa delar kan ha överlapp med vårt webinarium Privacy Shield, Schrems II – dataöverföring, avtal, åtgärder & EDPBs rekommendationer, dock är det skillnader i huvudfokus. Är du mer intresserad av en mer generell genomgång och avtalsfrågor specifikt rekommenderar vi det webinariet.

Tid & plats

Tid: 09.00 – 12.00
Plats: Online

Pris & villkor

Pris: 3000 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på [email protected] så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Tekniska åtgärder – Schrems II och dataöverföring ur ett tekniskt perspektiv”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.