Personuppgiftsbiträdes- och Dataskyddsombudsfrågor enligt GDPR

13 950 kr

– med fokus på de viktigaste lagändringarna

Kurstillfällen

  • 13-14 september

Beskrivning

Beskrivning

Den som behandlar personuppgifter för en personuppgiftsansvarigs räkning kommer, i likhet med vad som gällt tidigare, att vara personuppgiftsbiträde. I och med GDPR förändras denna roll och personuppgiftsbiträdet har nya skyldigheter och ett betydligt utökat eget ansvar vid behandling av personuppgifter.

Som personuppgiftsbiträde behöver du har koll på vilka uppgifter du behandlar och för vem behandlingen görs. Som biträde måste du också se över säkerheten i verksamhetens system samt de interna rutinerna. Hur omfattande förberedelser som behövs beror på hur er verksamhet ser ut och vilka risker som finns med er personuppgiftsbehandling.

Den som behandlar personuppgifter måste i vissa fall utse ett dataskyddsombud. Ombudets roll är att kontrollera att GDPR följs inom organisationen. Under denna utbildning får du även lära dig mer om dataskyddsombudet roll och uppgifter.

Under utbildningen Personuppgiftsbiträden och dataskyddsombudsfrågor enligt GDPR fokuserar vi på förändringarna och vilka utmaningar dessa medför. Du får en genomgång om vilka system, processer och interna rutiner som ni kan komma att behöva förändra inom organisation för att uppfylla de nya kraven.

Du får fördjupad kunskap om:

Personuppgiftsbiträdesavtalet – utformning & innehåll
Information om hur du behandlar personuppgifter för annans räkning och hur skriver du korrekta och säkra personuppgiftsbiträdesavtal (PuB-avtal).

Dataskyddsombudets roll och arbetsuppgifter
Genomgång av de viktigaste uppgifterna för dataskyddsombudet som t.ex hur du som ombud övervakar att organisationen följer GDPR. Vad har dataskyddsombudet för ansvar?

Informationskrav
Kunskap om vad du måste informera om på till exempel webbsidor, i er marknadsföring och på fakturor för att agera i enlighet med de nya kraven.

Särskilda regler och undantag
Vilka undantag kommer att finnas från bestämmelserna i den nya dataskyddsförordningen? Vi fördjupar oss i offentlighetsprincipen, tryckfriheten och yttrandefriheten. Under kursen gör vi även en fördjupning i speciella registerlagar och andra specialregler.

Tillsyn och sanktioner
Du får information om vilka påföljder det får för verksamheten om den inte är compliant med den nya förordningen när den träder i kraft.

Om du är eller kommer att vara Dataskyddsombud och vill fördjupa dig ytterligare i det ämnen kopplat direkt till den rollen rekommenderar vi IFIs utbildningsdag med fokus på just detta. Mer info om utbildningen Dataskyddsombud – roll och ansvar hittar du här!

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning, allmänna frågor

Personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden – roller & ansvar

Personuppgiftsbiträdesavtalet – utformning & innehåll

Dataskyddsombudets roll och arbetsuppgifter

Behandling av personuppgifter utomlands – lagligt/lämpligt?

Dag 2

Särskilda behandlingssituationer

Uppförandekoder och certifiering

Tillsynsmyndigheternas roll – Datainspektionen och Dataskyddsstyrelsen

Rättsmedel, sanktionsavgifter och skadestånd

Sammanfattning och avslutning

Priser & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.

Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under ”medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

“Bredden och helheten”

Björn Reimers, VD, REAL AB, Betyg 5/5

Diplomerad Dataskyddsstrateg

Kursen ingår som delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. Varje utbildning är fritt valbar. Du kan välja att delta på dem som tillgodoser ditt utbildningsbehov inom ett specifikt område. För att bli Diplomerad Dataskyddsstrateg krävs det att du går fyra av sex av nedanstående valbara kurser på temat och sedan avslutas utbildningen med en diplomeringsmöte.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Personuppgiftsbiträdes- och Dataskyddsombudsfrågor enligt GDPR”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.