Nya Dataskyddsförordningen (GDPR) – Grundutbildning

13 950 kr

Att lyckas med GDPR-arbetet

Kurstillfällen

  • 26-27 mars 2018
  • 12-13 april 2018
  • 24-25 maj 2018
  • 7-8 juni 2018

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

De flesta har idag hört talas om EU:s nya dataskyddsförordning ”General Data Protection Regulation”, GDPR, som träder i kraft den 25:e maj 2018.  Men vad innebär då den nya förordningen för dig din verksamhet – i praktiken? Genom att utbilda dig och din organisation nu så skapar du förutsättningar för att arbeta med nya dataskyddsförordningen inte bara på ett säkert, utan också på ett möjlighetsbaserat sätt.
Läs mer om den nya dataskyddsförordningen här »

Vi erbjuder dig en gedigen, komplett och praktiskt inriktad grundutbildning som ger dig den kompetens och kunskap du behöver för att på ett säkert och effektivt sätt förbereda organisationen för införande av nya Dataskyddsförordningen (GDPR). Du kommer att få en teoretisk grund och du kommer även att få öva på att praktiskt tillämpa det du lärt dig. Under två intensiva utbildningsdagar får du lära dig mer om vad den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) omfattar samt hur du säkrar att du förbereder dig på bästa sätt. Var börjar vi och vad är viktigast? Vi tittar också på skillnaderna mellan den nya dataskyddsförordningen och personuppgiftslagen.

Utbildningsdagarna hjälper dig att kartlägga och inventera befintliga processer för att identifiera var personuppgifter hanteras och vilka integritetsrisker som finns.

Utbildningen fokuserar på vad den nya dataskyddsförordnigen innebär för din verksamhet samt hur du ser till att du uppfyller kraven och är GDPR-compliant när den träder i kraft i maj 2018.

Du får under utbildningen kunskap om:

  • Vad den nya allmänna dataskyddsförordningen omfattar och innebär
  • På vilket sätt din verksamhet behöver agera och förbereda sig med utgångspunkt i den nya förordningen
  • Hur den nya förordningen skiljer sig från personuppgiftslagen, som den ersätter
  • Hur persondata får samlas in, lagras, och användas
  • Hur du kartlägger och inventerar du system, information och personuppgifter
  • Identifierar vilka integritetsrisker som finns
  • Säkrar att du dokumenterar och hanterar information på ett korrekt sätt
  • Hur du arbetar praktiskt med förberedelse enligt Datainspektionens ”13-punktslista”.
    Ladda ner checklistan som PDF här!

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Tid och plats

Tid: 09.00 – 17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning, allmänna frågor

Framväxten av dataskydds-lagstiftningen och bakgrunden till GDPR

Väsentliga skillnader mellan personuppgiftslagen (PuL) och GDPR

GDPR:s tillämpningsområde – när gäller reglerna?

Förberedelsen inför GDPR – utifrån Datainspektionens
”13-punktslista”

Dag 2

Inledning, förväntningar – Från Vad till HUR

Efterlevnad – ledning och styrning
Övningar och diskussioner

Efterlevnad – Teknisk och organisatoriskt
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
Information och medvetande samt 1: a bedömning
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
GAP- och nulägesanalys
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
Verifiera, prioritera och avtalsöversyn
Sammanfattning och uppfylldes förväntningarna

Sammanfattning och avslutning

Pris & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under ”medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

”Heltäckande, begripligt och många relevanta praktiska exempel, varierande med olika talare”

Helena Christiansson, Marknadschef, Lekia, Betyg 4/5

”Bra röd tråd. Engagerade föreläsare. Mycket kompetens. Bra föreläsare”

Mia Grandin, Grandin ITC, IT-konsult, Betyg 5/5>

”Bra mix av teori och praktik och duktiga föreläsare. Inspirerande moderator!”

Susanne Walldén, Affärsansvarig/jurist, Skandikon Administration AB, Betyg 4/5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Nya Dataskyddsförordningen (GDPR) – Grundutbildning”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *