Nya Dataskyddsförordningen (GDPR) – Grundutbildning

13 950 kr

Att lyckas med GDPR-arbetet

Kurstillfällen

  • 21-22 augusti
  • 1-2 oktober
  • 15-16 november
  • 10-11 december

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Idag har de flesta organisationer gått från att förstå vad den nya dataskyddsförordningen innebär i allmänhet, till att arbeta fokuserat och strukturerat med att implementera och efterleva det nya regelverket i praktiken. Det vi idag vet är att GDPR påverkar alla organisationer och företag, då de flesta av oss har någon form av behandling av personuppgifter, i såväl interna som externa register.

Den 25 maj trädde GDPR i kraft, men det är många som fortsätter arbetet med att säkra regelefterlevnad även efter detta datum. Många små och medelstora företag har en bit kvar tills de är helt klara, och även i större organisationer behövs ofta ytterligare utveckling, justeringar, utbildning och kompetenshöjning i verksamheten, även efter att implementeringen är gjord.

Det är både svårt och snårigt att veta exakt vad det är som kommer att krävas av oss men det finns bra riktlinjer och praktiska råd att få på vägen. Vad innebär egentligen begrepp som berättigat intresse, samtycke och rätten att bli glömd – i praktiken?

I denna grundutbildning får du en gedigen, komplett och praktiskt inriktad kurs som ger dig den kompetens och kunskap du behöver för att på ett säkert och effektivt sätt se till att organisationen lever upp till den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) och säkra fortsatt kompetens och kunskap i verksamheten även efter införandet. Du får en god teoretisk grund och du kommer även att få öva på att praktiskt tillämpa det du lärt dig.

Några bra länkar på vägen:

 Du får under utbildningen kunskap om: 

  • På vilket sätt din verksamhet behöver agera och ändra arbetssätt med utgångspunkt i den nya förordningen
  • Hur den nya förordningen skiljer sig från personuppgiftslagen, som den ersätter?
  • Hur får persondata samlas in, lagras, och användas
  • Kartläggning och inventering av system, information och personuppgifter
  • Så identifierar du vilka integritetsrisker som finns
  • Hur säkra att du dokumenterar och hanterar information på ett korrekt sätt
  • Vad händer efter den 25 maj?

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Tid och plats

Tid: 09.00 – 17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning, allmänna frågor

Framväxten av dataskydds-lagstiftningen och bakgrunden till GDPR

Väsentliga skillnader mellan personuppgiftslagen (PuL) och GDPR

GDPR:s tillämpningsområde – när gäller reglerna?

Förberedelsen inför GDPR – utifrån Datainspektionens
”13-punktslista”

Dag 2

Inledning, förväntningar – Från Vad till HUR

Efterlevnad – ledning och styrning
Övningar och diskussioner

Efterlevnad – Teknisk och organisatoriskt
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
Information och medvetande samt 1: a bedömning
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
GAP- och nulägesanalys
Övningar och diskussioner

Stegen till anpassning
Verifiera, prioritera och avtalsöversyn
Sammanfattning och uppfylldes förväntningarna

Sammanfattning och avslutning

Pris & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under ”medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

”Heltäckande, begripligt och många relevanta praktiska exempel, varierande med olika talare”

Helena Christiansson, Marknadschef, Lekia, Betyg 4/5

”Bra röd tråd. Engagerade föreläsare. Mycket kompetens. Bra föreläsare”

Mia Grandin, Grandin ITC, IT-konsult, Betyg 5/5>

”Bra mix av teori och praktik och duktiga föreläsare. Inspirerande moderator!”

Susanne Walldén, Affärsansvarig/jurist, Skandikon Administration AB, Betyg 4/5

”Bra genomgång med bakgrund, exempel och fokusområden. Ärlig och öppen diskussion som gav många bra praktiska åtgärder och tankar”

Linn Nilsson, Executive Assistant / Legal Advisor, Smurfit Kappa Sverige AB

”Mycket kompetenta, tydliga, operativa föreläsare med god inblick i verksamheten.”

Elizabeth Smolle, Kvalitets och Miljöchef, Hydroscand AB

”Föredrag med både teoretisk och praktiskt innehåll. Stort utrymme för frågor och diskussion vilket gav erfarenhetsutbyte mellan oss deltagare.”

Mats Hammarström, IT-assistent , Gamla Uppsala Buss AB

Diplomerad Dataskyddsstrateg

Kursen ingår som delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. Varje utbildning är fritt valbar. Du kan välja att delta på dem som tillgodoser ditt utbildningsbehov inom ett specifikt område. För att bli Diplomerad Dataskyddsstrateg krävs det att du går fyra av sex av nedanstående valbara kurser på temat och sedan avslutas utbildningen med en diplomeringsmöte.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Nya Dataskyddsförordningen (GDPR) – Grundutbildning”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.