NIS2-nytt – en genomgång och analys av de mest aktuella uppdateringarna

Pris: 2000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

06 mars, 09:00 - 11:00
IFI Online
Platser kvar
18 april, 13:00 - 15:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

NIS2-nytt! Detta webinarium ger dig en genomgång och analys av de mest aktuella uppdateringarna gällande NIS2, CER och CSA. Du får också en djupare förståelse för vad dessa uppdateringar innebär för svenska verksamheter.

Detta NIS2-nyhetswebinarium kommer att ge dig aktuella uppdateringar och analyser. Vi fokuserar på det som händer just nu avseende direktivet, tilläggsdirektivet, utredningen, lagstiftningen och praktiska förberedelser. Innehållet kommer därför att uppdateras och förändras kontinuerligt och vi utlovar en gedigen nyhetssammanfattning vid varje webinarietillfälle.

Under det första uppdateringswebinariet den 6 mars får du en genomgång av vad det nya tilläggsdirektivet (kom 15 januari 2024) samt en analys avseende utredningen kring hur direktivet kommer att införlivas i svensk lagstiftning (förväntas redovisas den 23 februari 2024).

Du får också möjlighet att ställa frågor till dagens föreläsare och experter.

Ur innehållet:

  • Senaste nytt och dagsaktuella frågor gällande NIS2 (the Directive on security of network and information system), CER (the Directive on the resilience of critical entities) & CSA (Cyber Security Act)
  • NIS2-direktivet i korthet
  • Tilläggsdirektivet – innehåll, omfattning och innebörd
  • Utredningen – status, tidsperspektiv och förberedelse
  • Lagstiftningen – tidsperspektiv och förberedelse
  • Praktisk implementering – tips och råd
  • Q & A

Tidsperspektiv – vad händer när?
Direktivet ska börja tillämpas den 18 oktober 2024.
I februari 2023 fattade regeringen beslut om att ge en särskild utredare i uppdrag att föreslå de anpassningar av svensk rätt som är nödvändiga för att NIS 2-direktivet (och CER-direktivet ska kunna genomföras). Enligt de ursprungliga direktiven ska utredningen redovisas senast den 23 februari 2024. Den 15 januari kom ett tilläggsdirektiv till utredningen som innebär att utredningstiden förlängs för vissa delar av de ursprungliga direktiven NIS2- och CER-direktivet. Uppdraget ska i dessa delar redovisas senast den 16 september 2024.

NIS 2 syftar till att stärka cybersäkerheten inom hela EU
NIS 2-direktivet innebär i korthet ökade krav på informations- och cybersäkerhet samt incidentrapportering för leverantörer av samhällsviktiga- och vissa digitala tjänster. Sju samhällsviktiga sektorer omfattas av lagen och i Sverige har vi sex olika myndigheter som har tillsynsansvar. NIS 2 tar utgångspunkt i den ökande hotbilden mot EU och de starka beroenden som finns mellan sektorer och länder. Direktivet avser att öka den inre marknadens motståndskraft samt förmåga till respons på incidenter och attacker.

Tid & plats

Tid: 09.00 – 11.00
Plats: Online

Pris & villkor

Pris: 2000 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på info@ifi.se så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”NIS2-nytt – en genomgång och analys av de mest aktuella uppdateringarna”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.