Mät verksamhetens informationssäkerhet – metoder och verktyg

– Gap-analysen som hjälper dig att gå från tro till att veta

3500 kr

Kurstillfällen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Beskrivning

Beskrivning

Att mäta informationssäkerhet kan vara svårt, men det är nödvändigt för att vi ska kunna veta om verksamhetens informationssäkerhet och skydd av personuppgifter uppfyller de krav och behov som finns. Under detta webinarium får du fördjupad kunskap om hur du kan arbeta systematiskt med mätning av informationssäkerhet – i praktiken. 

Vi vill att våra digitaliseringsinitiativ ska möta verksamhetens krav och behov. De ska vara såväl funktionella, kostnadseffektiva som säkra. Vår informationshantering och vårt dataskydd måste även uppfylla de lagkrav som finns och kunna hantera relevanta hotbilder – det är därför mycket höga krav som ställs på vår informationssäkerhet idag.

Hur vet vi då om vårt informationssäkerhetsarbete är effektivt och når de resultat vi önskar?

För att kunna svara på det behöver vi mäta vårt informationssäkerhetsarbete i större utsträckning. Det ger oss en tydlig bild av läget och också bra underlag för att kunna fatta rätt beslut. Det finns bra metoder och verktyg för att kunna mäta hur det ser ut i vår verksamhet idag och för att vi ska kunna identifiera de gap som finns mellan nuläge och önskat läge – avseende de säkerhetsåtgärder som vår organisation minst bör ha.

Under detta webinarium får du lära dig mer om bland annat gap-analys för informationssäkerhet, samt hur du kan integrera mätning av informationssäkerhetsarbetet med mätning av dataskyddsarbetet och de krav som GDPR ställer på vår organisation. Webinariet tar utgångspunkt i Jan-Olof Anderssons nyutgivna handbok med samma namn och alla som deltar i webinariet får boken på köpet (värde 795 SEK exkl moms).

Ur innehållet

  • Därför ska vi mäta vårt informationssäkerhetsarbete
  • Så kan vi mäta vårt informationssäkerhetsarbete
  • Metoder och verktyg för mätning
  • Kravställning med våra mätresultat som underlag
  • Få gehör hos ledningen
  • ISO-standarder – som utgångspunkt

Webinariet vänder sig till dig som ansvarar för eller arbetar med informationssäkerheten i din verksamhet, på systemnivå och organisationsnivå. Eftersom dataskydd är integrerat i boken är den även nyttig för dig som är dataskyddsombud. Webinariet är av värde även för ledning och beslutsfattare. Interna och externa revisorer kan använda frågeformuläret för att vägleda i sin granskning av informationssäkerheten i organisationen.

Förmiddagen är relevant för dig som arbetar med informationssäkerhet i alla typer av organisationer, små som stora och såväl inom privata sektor och i offentlig verksamhet. Standarderna ISO 27002 och standarden ISO 27701 utgör grunden för hur du mäter men du behöver inte ha dessa ledningssystem implementerade i din verksamhet för att du ska ha nytta av den kunskap du får under förmiddagen. Metoderna kan du använda oavsett. Du kommer också att få tips om andra standarder som du kan ha nytta av i ditt informationssäkerhetsarbete.

Tid: 3 h
Plats: Online
Pris: 3500 SEK exkl. moms och då ingår handboken: Mät din informationssäkerhet – gå från tro till att veta. (Värde 795 SEK exkl. moms). Handboken finns endast i digitalt format.

Pris & villkor

Pris: 3500 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på info@ifi.se så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Mät verksamhetens informationssäkerhet – metoder och verktyg”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.