Kriskommunikation vid en informations- eller cybersäkerhetsincident

Lär dig mer om hur du säkrar en effektiv och trovärdig kriskommunikation

Pris: 3000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

26 september, 09:00 - 12:00
IFI Online
Platser kvar
14 december, 09:00 - 12:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Kriskommunikation vid en informations- eller cybersäkerhetsincident

Under detta webinarium får du ökad kunskap om kriskommunikation vid en informations- eller cybersäkerhetsincident. Kriskommunikation är av central betydelse i en krishantering, den kan vara riktad inåt i organisationen och utåt mot omvärlden. Oavsett riktning så är mottagaren alltid en individ och det är individens behov som ger förutsättningarna för kommunikationen. Webinariet går igenom vad som är viktigt att kunna förstå gällande kriskommunikation, varför det är viktigt att veta vad som kommuniceras och när samt på vilket sätt vi kan påverka människors beteende och agerande med stöd av effektiv och trovärdig kriskommunikation.

Syftet med webinariet är att ge dig rätt verktyg som kan hjälpa dig att förbereda din verksamhet för till exempel en cyberattack, en informationssäkerhetsincident eller annan krissituation. Oavsett om det handlar om intern eller extern kriskommunikation så är grunderna för bra kriskommunikation trovärdighet, öppenhet och snabbhet. Det ska vara lätt att förstå budskapen och det måste finnas en tydlig ansvarstagande hållning. Om vi är väl förberedda innan krisen sker, så skapar vi förutsättningar för att snabbare få kontroll över situationen och öka effekten av vår kommunikation, när krisen är ett faktum.

Ur innehållet:

  • Krishanteringens grundprinciper
  • När är det en kris ur ett informationssäkerhets- och cybersäkerhetsperspektiv?
  • Förstå vikten av, och målet med kommunikation vid kriser
  • Att bygga förtroende i en krissituation
  • Vem gör vad och när – samverkan i krishanteringssystemet?
  • Få förståelse för vad informationspåverkan är och hur det påverkar våra möjligheter att bygga förtroende
  • Hur skapar du förutsättningar för en lyckad kriskommunikation?

Målgrupp

Syftet med utbildningen är att höja förståelsen avseende kriskommunikation för krisledningar och krisledare samt andra relevanta funktioner och roller som vill och behöver fördjupa sina kunskaper inom kriskommunikation.

Tid & plats

Tid: 09.00 – 12.00
Plats: Digitalt via livestreaming

Pris & villkor

Pris: 3000 kr exkl. moms per deltagarplats.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kriskommunikation vid en informations- eller cybersäkerhetsincident”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.