IT-upphandling steg för steg – från behovsanalys till uppföljning

En workshop om IT-upphandlingens samtliga faser
7 450 kr

Kurstillfällen

23 april 2020, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Under denna dag handlar det om praktiskt arbete och interaktivitet. Syftet är att du ska lära genom att göra och fokus är på att öva med en offentlig upphandling ”från ax till limpa”. Den praktiska övningen innehåller upphandlingens samtliga faser såsom definition av upphandlingsföremål, val av upphandlingsform och upprättande av upphandlingsdokument. Övningen fortsätter med anbudsfrågor och anbudsutvärdering och avslutas med ett tilldelningsbeslut. Övningen innehåller delmoment med där specifika frågeställningar behandlas. Det kommer under dagen också att finnas stort utrymme för dialog, diskussion och utbyte av erfarenheter.

IT-upphandling steg för steg – från behovsanalys till uppföljning

Del 1: Presentation av praktikfallet

Del 2: Praktikfallet genomförs

  • Definition av upphandlingsföremål och val av upphandlingsform
  • Upprättande av upphandlingsdokument
  • Upprättande av anbud och anbudsutvärdering
  • Anbudsutvärdering och tilldelningsbeslut

Del 3: Sammanfattning, diskussion och avslutning

Vi kommer under dagen också att diskutera vilka lagar som berörs och vilken särskild problematik de uppmärksammar i upphandlingen.

Utbildningen ingår som en obligatorisk utbildningsdag i programmet för dig som ska bli Diplomerad IT-beställare/anbudsgivare, men den är också separat bokningsbar och öppen för alla.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

09.00 – 09.30 Registrering och kaffe

09.30 – 09.40 Inledning
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

09.40 – 11.30 Praktisk tillämpning – Upphandlingsprocessen från ax till limpa
Pernilla Norman & Conny Larsson

11.30 – 12.30 Lunch

12.30 – 14.20 Praktisk tillämpning – Upphandlingsprocessen från ax till limpa
Pernilla Norman & Conny Larsson

14.20 – 14.40 Kaffepaus

14.40 – 16.45 Praktisk tillämpning – Upphandlingsprocessen från ax till limpa
Pernilla Norman & Conny Larsson

16.45 – 17.00 Sammanfattning och avslutning

Lärare
Priser & villkor

Pris: 7 450 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Diplomerad IT-beställare/anbudsgivare

IT utgör för de flesta idag en avgörande del av verksamheten, därför är frågan om kompetens och kunskap inom IT-upphandling mer aktuell än någonsin och helt avgörande för att säkra att vi genomför framgångsrika upphandlingar. Den snabba utvecklingen inom IT och digitalisering medför också att man många gånger behöver upphandla på nya, oprövade sätt. Att upphandla informationssystem, tjänster och andra IT-lösningar ställer krav på särskilda kunskaper inom IT-området, för att vi ska kunna förstå och använda det upphandlingsrättsliga regelverket på bästa sätt. Genom att arbeta för att kompetensen höjs för att genomföra framgångsrika IT-upphandlingar så säkrar vi en verksamhetsstrategisk resurs som sparar både arbete och kostnader i framtiden.

Diplomeringsprogrammet riktar sig främst till dig som på olika nivåer och i olika roller arbetar med eller kommer att arbeta med upphandlingar på IT-området, som upphandlare, kravställare, anbudsgivare eller i någon annan roll. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar sju olika delkurser samt ett diplomeringsmöte, där några är obligatoriska och andra valbara.

Programmet är relevant för såväl upphandlare som anbudsgivare. Vi ser att det finns ett stort värde i att representanter från olika perspektiv deltar tillsammans i utbildningen. Det skapar en god dynamik och inte minst förutsättningar för relevanta dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Utbildningar som ingår i programmet: 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “IT-upphandling steg för steg – från behovsanalys till uppföljning”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.