IT-sourcing i offentlig sektor

IFI lanserar boken IT-sourcing i offentlig sektor.

695 kr exkl. moms & frakt

Beskrivning

Beskrivning

Vi befinner oss i en tid där hela IT-området håller på att förändras dramatiskt och kraven på ökad verksamhetsnytta blir allt mer styrande. Det innebär att ökad kunskap om sourcing inom IT-området blir allt viktigare samt insikt om hur en väl genomförd sourcing kan nyttjas som ett effektivt instrument för att uppnå ökad effektivitet och verksamhetsnytta.

Marknadstrenderna pekar på att utvecklingen går mot mer verksamhetsstyrning av IT-utvecklingen. Kostnadseffektivitet som främsta ledstjärna får stå tillbaka lite till förmån för ökad innovation, ökad verksamhetsnytta, ökad medborgarnytta och tillgång till spetskompetens. Det är några av de frågeställningar som belyses i boken.

Denna bok och praktiska guide på temat IT-sourcing utgår till stor del från det arbetssätt som utvecklats inom offentlig sektor, men mycket av den information som redovisas samt de metoder och modeller som beskrivs kan direkt eller indirekt tillämpas även inom det privata näringslivets sourcingupphandlingar.

Författarnas syfte med denna bok är att tillhandahålla en källa till ökad insikt och kunskap om sourcing inom IT-området och en praktisk guide för dig som ska ansvara för förberedelser och genomförande av upphandling inom IT-sourcing.

Enligt författarnas önskemål ska det överskott som boken genererar oavkortat gå till cancerforskning.

Pris: 695 kr exkl. moms och frakt.

  • 0,00 Kr
Författare
Sagt om boken

”Detta är en unik sammanställning av erfarenheter, fakta, trender och goda råd, till stöd vid planerings- och strategiarbete inför utkontraktering av den egna IT-driften. Jag har haft stor nytta av författarnas tidigare utgåva i samband med egna förstudier av IT-outsourcing för offentlig sektor och rekommenderar den nya rapporten till IT-strateger och IT-chefer som vill få en aktuell översikt av området. Boken rekommenderas även till beslutsfattare, politiker och leverantörer som vill få en bättre förståelse av den offentliga sektorns IT-verksamhet”.
Per-Erik Andersson
Tidigare Statskontoret, Verva, OECD och Kammarkollegiet

”Med stor insikt, förståelse och kunskap tar Nils Knutsson och Ulf Nygren outtröttligt sig an uppgiften att beskriva den mångåriga utvecklingen av IT-sourcing i Sveriges kommuner, landsting och statlig verksamhet. Även internationella utblickar görs. I boken beskrivs på ett mycket initierat sätt överväganden och drivkrafter för beslut om it-outsourcing samt också utmaningar och erfarenheter från offentliga upphandlingar. Författarna gör en grundlig och utförlig genomgång av sourcingstrategier och marknadstrender samt bland annat också hur leveransfrågor hanteras i olika leverans- och samverkansmodeller. Boken kan ses som en lärobok för beställare och leverantörer i offentlig sektor – närmast en obligatorisk läsning för dig som är verksam inom it-området”.
Anette Holm
CIO Stockholms stad, åren 2008-2015

”En historisk översikt, faktasamling och praktisk, erfarenhetsbaserad metodik för sourcing av IT inom offentlig sektor. Den nya versionen av denna klassiker är kalibrerad för det senaste decenniets omvälvande teknologiska genombrott och förändringar. Ett måste för ett seriöst sourcingarbete i ett 2020-perspektiv.”
Björn-Erik Willoch
Senior Advisor på Cordial

Företagsvän Cancerfonden

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “IT-sourcing i offentlig sektor”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.