Uppfyller verksamhetens integritetspolicy de ökade kraven?

Webinarium: Genomgång och lärdomar efter IMYs tillsyn av Klarna

Pris: 1500 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

05 september, 09:00 - 10:30
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Uppfyller din verksamhets integritetspolicy de ökade kraven? 

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) utfärdar en sanktionsavgift mot Klarna. Myndigheten har granskat hur bolaget på sin webbplats informerar om hur det behandlar personuppgifter enligt GDPR och har i samband med detta identifierat ett flertal brister. Välkommen till ett webinarium där advokat Cecilia Torelm Tornberg och biträdande jurist Hannah Fager ger sin syn på de ökade krav på transparens och tydlighet som Integritetsskyddsmyndighetens (IMY) tillsyn av Klarna Bank AB kan ge upphov till vad gäller utformningen av integritetspolicys. Här brister många organisationer idag. 

I slutet av mars 2022 beslutade IMY efter tillsyn av Klarna att bristfällig information om personuppgiftsbehandling lämnades på flertalet punkter. IMY konstaterade att det ställs höga krav på att de registrerades rättigheter återges på ett precist, fullständigt och lättöverskådligt sätt, samt att de länder som är föremål för tredjelandsöverföringar preciseras.

IMY konstaterade vidare att det återfanns brister både vad gäller precisering av för vilken tid personuppgifter lagras, eller enligt vilka kriterier denna bestäms, samt tydlig återgivning av för vilka ändamål och rättsliga grunder personuppgifter behandlas. Dessutom konstaterade IMY att det i samband med automatiserat beslutsfattande krävs att det tydligt framgår meningsfull information om logiken bakom, samt betydelsen av de förutsedda följderna med en sådan personuppgiftsbehandling. Beslutet innebär ett förtydligande vad gäller kraven på innehållet i en integritetspolicy.

Ur innehållet:

  • Vad omfattar och säger IMYs beslut gällande verksamhetens integritetspolicy?
  • Praktiska konsekvenser gällande kraven på våra integritetspolicys
  • Genomgång av relevanta brister och förslag på åtgärder
  • Så kan din verksamhet minimera brister – checklista
  • Sanktionens storlek och omfattning

Webinariet är ett samarbete mellan IFI och Advokatbyrån Marlaw. Cecilia och Hannah ger sin syn på vad beslutet innebär generellt för utformningen av integritetspolicys. Du får också med dig en användbar checklista som du kan ta utgångspunkt i vid uppdatering av verksamhetens integritetspolicy.

Tid & plats

Tid: 09.00 – 10.30
Plats: Online

Pris & villkor

Pris: 1500 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på info@ifi.se så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Uppfyller verksamhetens integritetspolicy de ökade kraven?”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.