Informationssäkerhetskultur

Organisation – arbetssätt – människa

7 950 kr

Kurstillfällen

16 oktober, 09:00 - 16:00
Digitalt eller Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Under denna utbildning får du lära dig mer om hur du skapar en god och sund informationssäkerhetskultur som alla medarbetare kan och vill verka i. Syftet med dagen är att ge dig de verktyg du behöver för att i din verksamhet kunna utveckla en säkerhetskultur som bättre klarar av förändringar och incidenter – och är väl rustad för kända och okända hot, nu och i framtiden.

Informationssäkerhet handlar inte bara om att skydda informationstillgångar med stöd av teknik, utan god informationssäkerhet utvecklar vi även med hjälp av rutiner, processer och medarbetare. Många organisationer kan väsentligen öka effektiviteten i informationssäkerhetsarbetet genom att etablera en effektiv informationssäkerhetskultur som jobbar proaktivt med medarbetarnas attityder, beteenden samt organisationens normer.

Ur innehållet:

  • Detta är informationssäkerhetskultur – Organisation – arbetssätt – människa
  • Modell för informationssäkerhetskulturen – nyckelfaktorer
  • Att arbeta med medarbetarnas attityder, beteenden och organisationens normer
  • Kommunicera informationssäkerhetsfrågor så att mottagaren förstår
  • Förändringsledning med utgångspunkt i informationssäkerheten
  • Så får du gehör och genomslag hos ledningen

Handbok i informationssäkerhetskultur – ingår som kursmaterial
Boken på temat Informationssäkerhetskultur ger dig kort och gott de handfasta tips och råd du behöver för att utveckla och etablera en säkrare informationssäkerhetskultur i en ständigt föränderlig digital värld. 

Omsätt din kunskap i praktiken
Du får under dagen med dig många handfasta tips och råd samt relevanta checklistor. Efter kursen ska du kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och uppleva att du väsentligen ha stärkt din förmåga att utveckla informationssäkerhetskulturen i den egna verksamheten.

Syfte och mål
Syfte och mål med dagen är att du ska få ökad kunskap om och förståelse för vad som krävs för att säkra en god och sund informationssäkerhetskultur i din verksamhet – oavsett om du arbetar i en mindre eller större organisation, i en offentlig eller privat verksamhet. Efter kursen ska du kunna omsätta dina färdigheter och din kunskap i praktiken och öka säkerheten i den egna verksamheten.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som på ett eller annat sätt jobbar med en organisations informationssäkerhet, det kan vara som CISO, informationssäkerhetsansvarig, informationssäkerhetssamordnare, informationssäkerhetskonsult eller i annan liknande roll. Den vänder sig till dig som vill förändra din organisation och som har upptäckt att det arbete ni gör idag inte räcker för att skydda er information trots att ni följer befintliga föreskrifter, best practice och standarder.

Förkunskapskrav
Det ställs inga krav på förkunskaper, men vi rekommenderar att du innehar grundkunskap i informationssäkerhet. Då vi tror att du har störst utbyte av dagen då.

Tid & plats

Tid: 09.00-16.00
Digitalt: Delta på plats eller digitalt på distans. Denna kurs innehåller en del praktiska moment och det är en fördel att delta på plats i klassrummet, men inget krav. Att delta digitalt går också bra.
Plats klassrum: Narvavägen 12, Stockholm

Lärare
  • Tobias Ander Senior Advisor, Sercurebyme samt Informationssäkerhetsstrateg (CISO), Örebro Kommun
Priser & villkor

Pris: 7 950 kr inkl. kursdokumentation. Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2 vid samtidig anmälan!

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Informationssäkerhetskultur”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.