IDD – nya och förändrade regler vid försäkringsdistribution

Så säkrar ni att organisationen har tillräcklig kunskap och kompetens internt

  • 28 september
Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

IFIs kostnadsfria inspirationsfrukost den 28 september kl. 08:30-10:00 lyssnar du till Håkan Liljedahl, Anders Scherlund och Daniel Eriksson från Addeno som ger dig fördjupad kunskap om vilka krav som ställs på dig som arbetar med eller har direkt ansvarar för försäkringsdistribution – samt vad direktivet får för praktiska konsekvenser för dig i ditt dagliga arbete.

Försäkringsdistributionsdirektivet Insurance Distribution Directive (IDD) ska genomföras i Sverige genom en ny lag för försäkringsdistribution. Den nya lagen träder i kraft den 1 oktober 2018. Syftet med direktivet är att harmonisera reglerna för försäkrings- och återförsäkringsdistribution inom EU, att öka och förbättra kundskyddet samt att skapa en väl fungerande konkurrens.

IDD omfattar distribution av alla typer av försäkringar. IDD omfattar såväl individuellt tecknade försäkringar som gruppförsäkringar, skadeförsäkring som livförsäkring. Alla företag som bedriver försäkringsdistribution omfattas av IDD, även då försäkringsdistributionen är en sidoverksamhet.

IDDs krav på kunskap och kompetens omfattar alla som arbetar med distribution av försäkringar samt dig som är chef med ett ansvar för försäkringsdistribution. Finansinspektionen menar att den som arbetar med distribution av försäkringar och har ett direkt inflytande över kunden, exempelvis vad gäller val av försäkringsprodukt, omfattas av kraven. Även du som är chef högre upp i en organisation omfattas om du har ett utpekat ansvar för verksamhet med försäkringsdistribution.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till vår kostnadsfria frukost på temat IDDs krav på kunskap och kompetens. Vi serverar frukost från kl. 08:00 och seminariet pågår kl. 08:30 -10:00. Anmäl dig och dina kollegor redan idag, antal platser är begränsat. Frukostseminariet är helt kostnadsfritt men anmälan är bindande.

Tid & plats

08.00 Frukost serveras
08.30-10.00 Föreläsningar

Plats: Hos IFI, Narvavägen 12, 115 22, Stockholm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “IDD – nya och förändrade regler vid försäkringsdistribution”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.