Grundutbildning – en introduktion till LOU och upphandlingsprocessen

7 450 kr

Kurstillfällen

17 oktober, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
12 februari 2020, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Denna utbildningsdag ger dig en god grund att stå på vad det gäller upphandlingsfrågor. Vi tittar närmare på upphandlingsreglerna och du får kunskap hur reglerna tillämpas i praktiken.

Upphandlingar är ofta komplicerade, men genom att gå igenom alla olika delar i processen ges du de affärsmässiga förutsättningarna för att tillämpa upphandlingsreglerna på bästa sätt.

En framgångsrik upphandling bygger ofta på en kombination av en rad faktorer. Bristfälliga underlag kan få stora ekonomiska konsekvenser och för att lyckas gäller det att du har insikt för hur upphandlingsprocessen fungerar liksom kunskap om gällande lagstiftning. Många frågor måste lösas längs vägen och då krävs en helhetsförståelse för avtalets tillämpning.

Du får fördjupad kunskap om:

  • Upphandlingsreglerna och förfarandet, främst ur ett juridiskt och teoretiskt perspektiv
  • Vad är viktigt att tänka på vid förberedelsen inför upphandlingen
  • Regler om förfrågningsunderlag
  • Val av upphandlingsform och annonsering
  • Leverantörskvalificering
  • Vad som gäller när anbud inkommer
  • Utvärdering av anbud och tilldelningsbeslutet
  • Överprövning, ogiltighet och skadestånd

Utbildningen ingår i programmet för dig som ska bli Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare, men den är också separat bokningsbar och öppen för alla.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

08.45 – 09.00 Registrering och kaffe

09.00 – 09.40 Introduktion till upphandlingsrätten
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

09.40 – 10.30 Val av upphandlings-förfarande, annonsering och tidsfrister
Conny Larsson, Singularity Law AB

10.40 – 11.30 Inför upphandlingen

  • Initiativet
  • Förberedelsen

Frida Thure, Knowit

11.30 – 12.30 Lunch

12.30 – 13.20 Utformning av upphandlingsdokument, frågor & svar
Frida Thure, Knowit

13.30 – 14.20 Anbud inkommer, kvalificering och prövning
David Hertzman, Gärde och partners

14.20 – 14.40 Kaffepaus

14.40 – 15.30 Utvärdering och tilldelning
David Hertzman, Gärde och partners

15.40 – 16.30 Överprövning, ogiltigförklaring och skadeståndstalan
David Hertzman, Gärde och partners

Slut för dagen

Priser & villkor

Pris: 7 450 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare

IT utgör för de flesta idag en avgörande del av verksamheten, därför är frågan om kompetens och kunskap inom IT-upphandling mer aktuell än någonsin och helt avgörande för att säkra att vi genomför framgångsrika upphandlingar. Den snabba utvecklingen inom IT och digitalisering medför också att man många gånger behöver upphandla på nya, oprövade sätt. Att upphandla informationssystem, tjänster och andra IT-lösningar ställer krav på särskilda kunskaper inom IT-området, för att vi ska kunna förstå och använda det upphandlingsrättsliga regelverket på bästa sätt. Genom att arbeta för att kompetensen höjs för att genomföra framgångsrika IT-upphandlingar så säkrar vi en verksamhetsstrategisk resurs som sparar både arbete och kostnader i framtiden.

Diplomeringsprogrammet riktar sig främst till dig som på olika nivåer och i olika roller arbetar med eller kommer att arbeta med upphandlingar på IT-området, som upphandlare, kravställare, anbudsgivare eller i någon annan roll. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar sju olika delkurser samt ett diplomeringsmöte, där några är obligatoriska och andra valbara.

Programmet är relevant för såväl upphandlare som anbudsgivare. Vi ser att det finns ett stort värde i att representanter från olika perspektiv deltar tillsammans i utbildningen. Det skapar en god dynamik och inte minst förutsättningar för relevanta dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Utbildningar som ingår i programmet: 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Grundutbildning – en introduktion till LOU och upphandlingsprocessen”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.