Grafisk facilitering & Visuell kommunikation

13 950 kr

Kurstillfällen

30-31 januari 2020, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

70% av alla förändringsinitiativ och förändringsprojekt når inte sina mål. Går det att öka förutsättningarna för att lyckas bättre?

Vid visualisering släpps en kraft lös som inom forskning kallas ”the picture superiority effect”. Modern forskning menar att bilder och visuella uttryck har en överlägsen inverkan på förståelse och inlärningsförmåga. I en komplex verksamhet där vardagen består av en flod av information från många olika källor och av skiftande betydelse blir förmågan att visualisera en absolut avgörande framgångsfaktor.

IFI erbjuder en fokusutbildning på temat grafisk facilitering. Under dessa dagar får du lära dig att arbeta med visuell kommunikation och grafisk facilitering. Du får lära dig mer om hur du skapar goda förutsättningar för kommunikation, samsyn, förståelse och framgångsrik förändring.

Du får fördjupad kunskap om:

  • Styrkan med visuell kommunikation och grafisk facilitering
  • Hur du förenklar och förtydligar information och mer effektivt kan förmedla en helhetsbild och/eller en vision
  • Verktyg, metoder och mallar för att arbeta med grafisk facilitering
  • Hur du skapar mer dialogdrivna, kommunikativa och effektiva möten
  • Konsten att skapa en inspirerande visuell struktur för exempelvis processer

Vi kan genom att arbeta med grafisk facilitering undvika att sitta i möten med känslan av att vi pratar helt olika språk. Det hjälper oss att skapa en gemensam förståelse för vart vi befinner oss, målet med resan och vilka steg som ska ta oss till slutdestinationen. Grafisk facilitering ökar också känslan av tillit och trygghet i en grupp och i våra möten, det leder i sin tur till att fler vågar dela med sig och lyfta fram sina idéer och tankar. Det är ett mer effektivt sätt att fånga den kollektiva intelligensen på.

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till dig som i din yrkesroll ofta leder olika former av möten och workshops eller driver interna förändringsinitiativ och transformationer. Det kan till exempel vara IT-projekt eller andra typer att utvecklingsprojekt, där det ofta är komplex information som ska förmedlas till många intressenter. Utbildningen passar även utmärkt för beslutsfattare, ledning och andra som i sin yrkeroll behöver kunna skapa samsyn och få gehör. Det handlar även om att fånga den kollektiva intelligensen på ett effektivt sätt, vilket är relevant för många olika typer av yrkesroller och befattningar från varierande branscher och organisationer.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Mer information kommer inom kort 

Priser & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFI blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

“Jag personligen tar med mig en tankeväckare och inspiration till att börja kommunicera saker som budget och resultat genom grafisk facilitering och symboler för att få fram essensen både enklare och mer lättförståelig.”

Klara Kviberg, Byråchef Britny

”Hennes förståelse för olika typer av processer och situationer, kombinerat med kreativa och konkreta förslag gör det väldigt lustfyllt att arbeta tillsammans med henne. Jag kan varmt rekommendera ett samarbete med Terese!”

Louise Köster, marknads- och kommunikationsansvarig, Erfator Projektledning AB

”Terese är en fantastiskt inspirerande person som på ett ödmjukt och stilfullt sätt har förmågan att fånga det i bild, som man själv knappt kan förklara.”

Under kort tid och med enkla, proffsiga medel lyckades Terese få deltagarna att få upp ögonen för grafisk facilitering. En målgrupp som annars är väldigt van med Power Points och Keynotes.”

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Grafisk facilitering & Visuell kommunikation”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.