Nya standardavtalsklausuler (SCC) för tredjelandsöverföring av personuppgifter

– en genomgång av de standardavtalsklausuler som antagits av EU-kommissionen

Pris: 2000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

09 november, 13:00 - 14:30
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett webinarium som ger dig en heltäckande genomgång av de nya standardklausulerna för tredjelandsöverföring som antagits av EU-kommissionen. Du får under webinariet fördjupad kunskap om de nya standardklausulernas innehåll och omfattning samt praktiska tips på hur du använder dessa i tid och på rätt sätt.

Bonusmaterial för dig som deltar! Samtliga deltagare på webinariet kommer, som ytterligare hjälp på vägen, att få en kopia av den word-version av de nya klausulerna som tagits fram av Hannes Snellman Advokatbyrå.

Bakgrund

Den 4 juni 2021 publicerade EU-kommissionen nya standardavtalsklausuler (SCCs) för överföring av personuppgifter till tredjeland. Användning av SCC anges som en av de lämpliga skyddsåtgärder som kan möjliggöra laglig överföring till länder utanför EU/EES. Dessa nya standardavtalsklausuler ersätter de klausuler som EU-kommissionen tidigare fattat beslut om enligt dataskyddsdirektivet som började blir utdaterade och inte hade uppdaterats sedan GDPR ikraftträdande och den sk. Schrems II-domen från juli förra året.

De nya standardavtalsklausulerna kan användas från den 27 juni 2021. De tidigare standardavtalsklausulerna upphävs tre månader efter ikraftträdandet, dvs. den 27 september 2021. Från denna dag går det inte längre att använda de tidigare klausulerna för nya överföringar. De gamla versionerna kommer dock att kunna användas för befintliga avtal under en övergångsperiod om 15 månader från upphävandet. Parter som överför personuppgifter till tredje land med stöd av de gamla standardavtalsklausulerna behöver alltså byta ut klausulerna till den nya versionen senast den 27 december 2022.

Ur innehållet

  • Innehåll och omfattning av de nya standardklausulerna – vad är nytt?
  • Hantering avseende personuppgiftsbiträdesavtal
  • Så ersätts gamla former av standardklausuler
  • Tips och råd – samt tidsperspektiv

Tid & plats

Tid: 09.00 – 10.30
Plats: Online
Streamen sker live genom  ett av världens allra största CDN (Content Delivery Network) och företaget Vimeo. Eftersom användaren inte behöver ladda ned något fungerar det bakom brandväggar.

Pris & villkor

Pris: 2000 SEK exkl. moms per deltagarplats inkl bonusmaterial. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på [email protected] så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Nya standardavtalsklausuler (SCC) för tredjelandsöverföring av personuppgifter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.