Förhandlat förfarande eller konkurrenspräglad dialog

7 450 kr

Kurstillfällen

21 november, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar
19 mars 2020, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Utbildningsdag ger dig fördjupad kunskap om hur du effektivt kan utnyttja de olika upphandlingsförfarandena vid upphandling av IT-lösningar. Vilken upphandlingsform är bäst lämpad när en verksamhet står inför en IT-upphandling? Vad ska tas i beaktande vid valet av upphandlingsform?

Under denna dag fördjupar vi oss i frågor om val av förfarande och vi tittar på för- och nackdelar mellan olika alternativ. Lämpligt upphandlingsförfarande beror alltid på den på aktuella situationen.

De båda förfarandena förhandlat förfarande med föregående annonsering samt konkurrenspräglad dialog möjliggör olika former av dialoger, diskussioner och förhandlingar mellan beställaren och leverantören.

De erbjuder mest möjligheter till flexibilitet av samtliga upphandlingsförfaranden. Dessa förfaranden är ofta lämpliga när kontraktet är särskilt komplicerat, där det finns flera möjliga lösningsalternativ eller där den tekniska utformningen kan diskuteras.

Syfte

Utbildningsdagen syftar till att ge dig fördjupad kunskap och kompetens om flexibla upphandlingsförfaranden som tillåter kommunikation, och kan stärka förutsättningarna för att såväl anbudsgivare som beställare tillsammans ska kunna säkra att kraven möts och behoven tillgodoses.

Du får fördjupad kunskap om:

  • Vad som bör tas i beaktande vid valet av upphandlingsform
  • Egenskaper och styrkan med förhandlat förfarande
  • Egenskaper och styrkan med konkurrenspräglad dialog
  • Hur du kan använda den flexibilitet som lagstiftningen medger

Utbildningen ingår som en valbar utbildningsdag i programmet för dig som ska bli Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare, men den är också separat bokningsbar och öppen för alla.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

09.00 – 09.15 Registrering och kaffe

09.15 – 09.35 Inledning
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

09.35 – 09.50 Vad är detta för komplicerade förfaranden?
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT och Bertil Nordlund, Knowit

09.50 – 10.30 Förhandlat förfarande
Bertil Nordlund, Knowit och Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

10.40 – 11.30 Konkurrenspräglad dialog
Bertil Nordlund, Knowit och Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

11.30 – 12.30 Lunch

12.30 – 13.20 Vad säger LOU?
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

13.30 – 14.20 Konkurrenspräglad dialog ur ett leverantörsperspektiv
Katarina Bohm Hallqvist, Eris Law Advokatbyrå

14.20 – 14.40 Kaffepaus

14.40 – 15.10 När får man använda förhandlat förfarande och konkurrenspräglad dialog i praktiken?
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

15.10 – 15.50 Förhandlingar i upphandling ur leverantörsperspektiv
Ellen Hausel Heldahl, Svenskt Näringsliv

15.50 – 16.30 Uppsummering med workshop
Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT

Slut för dagen

Lärare
Priser & villkor

Pris: 7 450 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokning: Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Diplomerad IT-upphandlare/anbudsgivare

IT utgör för de flesta idag en avgörande del av verksamheten, därför är frågan om kompetens och kunskap inom IT-upphandling mer aktuell än någonsin och helt avgörande för att säkra att vi genomför framgångsrika upphandlingar. Den snabba utvecklingen inom IT och digitalisering medför också att man många gånger behöver upphandla på nya, oprövade sätt. Att upphandla informationssystem, tjänster och andra IT-lösningar ställer krav på särskilda kunskaper inom IT-området, för att vi ska kunna förstå och använda det upphandlingsrättsliga regelverket på bästa sätt. Genom att arbeta för att kompetensen höjs för att genomföra framgångsrika IT-upphandlingar så säkrar vi en verksamhetsstrategisk resurs som sparar både arbete och kostnader i framtiden.

Diplomeringsprogrammet riktar sig främst till dig som på olika nivåer och i olika roller arbetar med eller kommer att arbeta med upphandlingar på IT-området, som upphandlare, kravställare, anbudsgivare eller i någon annan roll. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar sju olika delkurser samt ett diplomeringsmöte, där några är obligatoriska och andra valbara.

Programmet är relevant för såväl upphandlare som anbudsgivare. Vi ser att det finns ett stort värde i att representanter från olika perspektiv deltar tillsammans i utbildningen. Det skapar en god dynamik och inte minst förutsättningar för relevanta dialoger, diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Utbildningar som ingår i programmet: 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Förhandlat förfarande eller konkurrenspräglad dialog”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.