EU Cloud Code of Conduct – godkänd uppförandekod för molntjänster inom EU

Webinarium

Pris: 3000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

22 november, 13:00 - 16:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Frågan om molntjänster, dataskydd och dataöverföring är högaktuell. Under detta webinarium får du en genomgång av den nu godkända uppförandekoden för molntjänster inom EU.

Nu har den europeiska molnbranschen fått grönt ljus för sina uppförandekoder som ska säkra att  molntjänsterna är GDPR-compliant. EU Cloud Code of Conduct syftar till att underlätta för alla att upphandla och kravställa molntjänster på så sätt att GDPR-lagarna verkligen följs. Godkännandet syftar till att standardisera kvalificeringsprocessen av leverantörer i en upphandling av molntjänster och det ska även underlätta den gränsöverskridande handeln på EUs inre marknad.

Uppförandekoden, EU Cloud Code of Conduct, har den europeiska molnbranschen arbetat fram tillsammans med integritets- och dataskyddsmyndigheter i EU. Sedan kommer en oberoende organisation och kontrollorgan – SCOPE Europe –  att kontrollera att molntjänsterna faktiskt uppfyller de krav som ställs.

I detta webinarium går vi igenom innehållet i EU Cloud Code of Conduct, dess betydelse vid upphandling, kravställning och köp av molntjänster samt vilka praktiska konsekvenser godkännandet av uppförandekoden för molntjänster kan komma att innebära för svenska verksamheter. Webinariet är relevant och högaktuellt för såväl beställare som leverantörer, i både privat och offentlig sektor.

Du får fördjupad kunskap om:

 • Innehållet i EU Cloud Code of Conduct – detta omfattar de nu godkända uppförandekoderna för molntjänster inom EU
 • Därför är uppförandekoder viktiga för att säkra regelefterlevnad
 • Så fungerar det när molnleverantörer ansluter sig till EU Cloud Code of Conduct
  • EU Cloud Code of Conduct för leverantörer i mindre bolag
  • EU Cloud Code of Conduct för leverantörer i större bolag
  • EU Cloud Code of Conduct för beställare
 • Moduler för tredjelandsöverföring och Schrems II och e-hälsa?
 • Uppförandekodernas användning vid upphandling, kravställning och köp av molntjänster
 • Kontrollorgan och processer – så kommer SCOPE Europe kontrollera efterlevnad
 • Microsoft, Amazon & Google – hur förhåller de sig till de stora spelarna till den godkända uppförandekoden – är de med på tåget?

Ett av föredragen är på engelska, då Frank Ingenrieth från SCOPE Europe också medverkar under webinariet på temat “Implementing and adhering to the EU Cloud Code of Conduct”. 

 • Three levels of compliance – what’s the difference?
 • The verification of adherence process in detail
 • Costs and benefits
 • The impact of EU Cloud Code of Conduct on (Swedish) organizations – both Customers and Providers
 • The EU Cloud CoC Ecosystem approach

Tips! Du kan kombinera detta webinarium med förmiddagens webinarium om Cyber Security Act den 22 november kl. 09:00-12:00, läs mer och anmäl dig till det här!

Tid & plats

Tid: 13.00 – 16.00
Plats: Online

Tips! Du kan kombinera detta webinarium med förmiddagens webinarium om Cyber Security Act den 22 november kl. 09:00-12:00, läs mer och anmäl dig till det här!

Pris & villkor

Pris: 3000 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på [email protected] så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”EU Cloud Code of Conduct – godkänd uppförandekod för molntjänster inom EU”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.