Effektiva Samverkansmodeller

13 950 kr

Som skapar rätt förutsättningar för bättre avtal och affärer

Kurstillfällen

08-09 november, 09:00 - 17:00
Stockholm
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

I takt med ökad förändringstakt växer också behovet av att ingå i värdeskapande avtal som skapar förutsättningar för effektiva leveranser. Vi behöver säkra att vi utformar avtal som kännetecknas av hög flexibilitet och har ett tydligt fokus på ömsesidig vinning. Många organisationer, både bland leverantörer och beställare, har idag förstått vinsten med samverkan. Det är helt enkelt nyckeln till effektiva upphandlingar, bra avtal och goda affärer.

Under denna utbildning får du lära dig mer om hur du arbetar med samverkansmodeller som skapar värde för verksamheten och samtidigt hjälper dig att undvika konflikter och överklaganden.

Du för fördjupad kunskap om nyttan med delaktighet, samarbete och kommunikation mellan parterna på alla nivåer. Vi kommer att diskutera vilken förhandlingsteknik och kommunikation som behövs under avtalets olika skeden, t.ex. förhandlingsfasen, transitionsfasen och leveransfasen, för att bygga en hållbar långsiktig samverkan och nå önskade resultat. Vi visar också hur viktiga värderingar och mellanmänskliga relationer är i praktiken och hur vi kan beskriva detta i IT-avtalet.  Du får även lära dig mer om hur parterna kan skapa en gemensam roadmap med fokus på gemensamma nyttobaserade leverabler.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig inom privat eller offentlig sektor som arbetar med verksamhetens kärnfrågor, särskilt ii samband med olika slags IT-avtal. Du kan vara upphandlare, advokat, bolagsjurist, verksjurist eller annan jurist, IT-specialist, leveransansvarig, personalansvarig eller annan som är involverad i IT-avtalen, men även du som behöver förstå hur team ska kunna fungera tillsammans, där både viljan, attityd och mod krävs – men även ordning och reda. Vi betraktar även samverkan ur de strukturella, tekniska och juridiska perspektiven. Dialogen blir spännande och lärande eftersom både kunder, men även några leverantörer och rådgivare deltar. Vi kommer att behandla frågeställningarna både ur ett teoretiskt och praktiskt perspektiv, där vi eftersträvar en aktiv och spännande dialog mellan föreläsare och kursdeltagare.

Uppföljningsmöte

En nyhet är att vi erbjuder två timmars kostnadsfri uppföljning där en av föreläsarna, Göran Francke, kan hjälpa din organisation med en behovsanalys och rådgivning kring temat “Framtidens innovativa Samverkan i det Digitaliserade ekosystemets perspektiv”. För mer information kring upplägget på detta så är ni varmt välkommen att kontakta oss info@ifi.se.

Kursen ingår som en delkurs i Certifierad Avtalsstrateg.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Du får du bland annat fördjupad kunskap om:

  • Nyttan med samverkan, delaktighet och kommunikation mellan parterna – på alla nivåer
  • Hur samverkansbilagan i ett avtal utformas så att önskat resultat kan uppnås genom effektiv samverkan mellan verksamhet och IT, samt mellan beställare och leverantör
  • Hur du tar fram mätetal och KPI:er för en bra samverkan
  • Kunskap om och verktyg för att kunna undvika eller hantera tvister
  • Samverkan ur ett VESTED-perspektiv
  • Vid tvist – vilka lösningar erbjuder juridiken?
Priser & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.
Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Certifierad Avtalsstrateg

För att höja kompetensen på beställarsidan erbjuder IFI inte bara enskilda kurser, utan även ett omfattande utbildningsprogram för att bli Certifierad Avtalsstrateg.

Vårt certifieringsprogram riktar sig främst till dig som arbetar med eller kommer att arbeta med IT-avtalsfrågor. Utbildningen genomförs i Stockholm och omfattar fyra kurser som kan tas i valfri ordning. Genom att se till att kompetensen för att etablera framgångsrika IT-avtal finns inhouse säkrar ni en verksamhetsstrategisk resurs som kan spara både pengar och besvär framåt.

IT är inte längre bara en stödfunktion i företag utan en avgörande del i av affärens eller verksamhetens kärna. För att få till ett gynnsamt samarbete med dina leverantörer, säkra att rätt produkter och tjänster levereras och undvika kostsamma och tidsödande tvister är det viktigt av du som beställare har goda kunskaper om kravställning och avtal. Då leverantörerna sitter på expertisen har de en naturlig fördel (ett naturligt övertag) gentemot beställaren när avtal ska skrivas, men alla parter tjänar på bra och tydliga avtal.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Effektiva Samverkansmodeller”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.