Nätverksträff Diplomerade Informationssäkerhetsstrateger

 

29 september, 09:00 - 10:30
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till digital nätverksträff för Diplomerade Informationssäkerhetsstrateger!

Nätverket för Diplomerade Informationssäkerhetsstrateger är ett alumninätverk som består av Diplomerade Informationssäkerhetsstrateger. Syftet med nätverket är att främja kunskapsutbyte och stimulera diskussionen om informationssäkerhet, digital integritet och dataskydd. Nätverket syftar även till att stärka och utveckla din roll som Informationssäkerhetsstrateg.

Tema den 29 september: Human Threat Intelligence & personalsäkerhet – hur skyddar vi verksamheten mot interna och mänskliga säkerhetshot

Agenda:

09:00 Nätverksträffen börjar
09:00-09:10 Välkommen till nätverket och check-in
09:10-10:10 Human Threat Intelligence & personalsäkerhet – hur skyddar vi verksamheten mot interna och mänskliga säkerhetshot med Mattias Engström
10:10-10:30 
Frågor, samtal och avrundning
10:30 Nätverksträffen avslutas

Under denna morgon får du en introduktion till området Human Threat Intelligence
Välkommen till en föreläsning med fokus på de interna hoten och personalsäkerhet. De interna hoten ökar och har idag sin drivkraft både från affärskonkurrens, kriminell verksamhet och från främmande makts underrättelseverksamhet riktad mot Sverige. För att bemöta hotet med utgångspunkt i personal och människa arbetar vi med personalsäkerhet som en viktig del av säkerhetsskyddet.

Föreläsare: Mattias Engström från Truesec
Mattias Engström arbetar idag som ansvarig för Human Threat Intelligence-gruppen på Truesec. Han har tidigare varit kansliråd i Regeringskansliet, Statsrådsberedningen och chef för centrala Säkerhetsskyddssektionen. Mattias har även varit biträdande chef för Informationssäkerhetsavdelningen/Cyberavdelningen vid FRA samt officer i Försvarsmakten med inriktning mot underrättelse- och säkerhetstjänst, med HUMINT-bakgrund och är bland annat certifierad förhörsledare. Mattias har även en bakgrund inom organisations- och verksamhetsutveckling och är idag verksam som föreläsare och lärare.

Nätverksträffen är kostnadsfri och ingår för dig som är diplomerad informationssäkerhetsstrateg och/eller diplomerad dataskyddsstrateg.

Praktisk information:

Datum: 29 september
Tid: 09.00-10.30
Plats: Digitalt via livestreaming

Nätverksträffen är kostnadsfri, men anmälan bindande.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nätverksträff Diplomerade Informationssäkerhetsstrateger”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.