Verksamhetskritisk cybersäkerhet för styrelse och ledning

9450 kr

Säkra förmågan att effektivt kunna styra, leda och fatta välgrundade beslut gällande verksamhetens cybersäkerhet

Kurstillfällen (välj ett datum avseende del 1 samt ett datum avseende del 2)
Del 1:
21 maj, 09:00-12:00
Del 2:
13 juni, 09:00-12:00

Anmäl dig

Kategorier: ,

Beskrivning

Beskrivning

Verksamhetskritisk Cybersäkerhet för styrelse och ledning

IFI erbjuder en utbildning inom cybersäkerhet som är speciellt anpassad för ledning och styrelse. I denna har vi lyft in allt som vi finner absolut nödvändigt för dig i ledande eller styrande position att kunna och förstå gällande strategisk och taktisk cybersäkerhet. Förmågan att kunna skydda organisationens digitala tillgångar är avgörande för verksamhetens framtid och bör ses och hanteras som en verksamhets- och affärsfråga.

Du kan välja att denna öppna utbildning (2 tillfällen á 3 h per tillfälle) eller boka den i sin helhet som en verksamhetsintern utbildning – för just er styrelse och/eller ledningsgrupp. Kontakta oss på info@ifi.se om du har frågor gällande den verksamhetsinterna varianten.

Flera kommande lagar och regelverk med fokus på cybersäkerhet, bland annat NIS 2-direktivet och DORA (den nya förordningen om digital operativ motståndskraft) skärper kraven på kunskap och kompetens inom cybersäkerhet avseende ledning och styrelse. Syftet och målet är att svenska företag, organisationer och offentliga verksamheter ska ta cybersäkerhetsfrågorna på största allvar. Det handlar om verksamhetens övergripande förmåga att säkra att man vidtar nödvändiga åtgärder och att man avsätter tillräckligt med resurser för att kunna skydda organisationens digitala tillgångar samt säkra förtroendet hos kunderna eller medborgarna. Det är också viktigt att förstå de affärsmässiga- och verksamhetsmässiga konsekvenser som brister i säkerheten kan leda till.

Få fördjupad kunskap om:

  • Digitaliseringen och ny teknologi – har säkerhetsarbetet hängt med?
  • Cybersäkerhet med utgångspunkt i affärs- och verksamhetsnytta
  • Cybersäkerhet ur ett styrelse- och ledningsperspektiv
  • Effektiv säkerhetsorganisation, roller och ansvar, med utgångspunkt i affärs- och verksamhetsnyttan
  • Aktuella hotbilder och hotaktörer 2024
  • Styrelsen och ledningens legala ansvar för cybersäkerheten
  • Viktiga begrepp och principer inom cybersäkerhet
  • Krav på riskförståelse styrelse och ledning
  • Ställ rätt frågor, rätt krav och sätt en relevant budget för säkerhet
  • Uppföljning och mätning
  • Incidenthantering och krisledning

I denna utbildning får du som deltagare en djupare förståelse om cybersäkerhetens ekosystem samt vilken påverkan det har på vår verksamhets- och/eller affärsnytta. Du får lära dig mer om de mest aktuella cyberhoten samt hur vi kan och bör skydda oss mot dessa. Du får också en ökad kunskap om det faktiska legala ansvar som ledning och styrelse har för cybersäkerhet – idag och imorgon.  Utbildningen ökar även din förmåga att ställa rätt frågor till och krav på den interna IT- och/eller säkerhetsorganisationen och du får fördjupad kunskap om hur du kan resonera kring budget för säkerhetsarbetet.

Målgrupp:
Utbildningen är utformad att passa dig som arbetar i ledande, styrande eller beslutsfattande position i privat eller offentlig verksamhet. Du är i dag verksam som styrelsemedlem, VD eller medlem i ledningsgrupp eller innehar en ledande position inom myndighet, region och kommun.

Tid & plats

Del 1:
21 maj, 09:00-12:00

Del 2:
13 juni, 09:00-12:00

Det går att välja/byta mellan till de datum som passar dig bäst. Kontakta oss på info@ifi.se om du vill göra justeringar i din grundbokning.

Deltagande

  • Du kan delta digitalt på distans eller på plats i klassrummet (i mån av plats).
  • IFI har egna kurslokaler på Narvavägen 12 i Stockholm.
  • Max 12 deltagare fysiskt på plats per kurs. Övriga deltar digitalt
Pris & villkor

Pris: 9450 kr exkl. moms per deltagarplats.

Grupprabatt: Anmäl 3 deltagare, betala för 2. Gäller vid samtidig anmälan och kan inte kombineras med andra rabatter. Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:

Avbokningsvillkor:
Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före aktuell kurs, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Ombokningsvillkor:
Ev. ombokning ska anmälas senast 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium och vi tar då ut en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms. Vid ombokning som sker mindre än 1 vecka före aktuell kurs eller webinarium tar vi ut en ombokningsavgift på 3 000 SEK exkl moms.

Byte mellan digitalt och/eller fysiskt deltagande:
Alla utbildningar levereras i ett hybridformat vilket gör att du kan delta digitalt eller fysiskt på plats. Du kan ändra ditt val kostnadsfritt fram till 48 h före aktuell kurs. Därefter är planeringen för aktuell kurs slutförd och vid byte av format (digitalt/fysiskt) mindre än 48 h innan kursstart tillkommer en ombokningsavgift på 2 000 SEK exkl. moms.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Samtliga villkor gäller vid såväl fysiskt som digitalt deltagande.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Verksamhetskritisk cybersäkerhet för styrelse och ledning”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.