Cyber Resilience Act & kommande EU-cybersäkerhetscertifieringar

Pris: 3000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

16 september, 09:00 - 12:00
IFI Online
Platser kvar
19 november, 09:00 - 12:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett webinarium som ger dig fördjupad och specifik kunskap om Cyber Resilience Act (CRA) och kommande EU-cybersäkerhetscertifieringar. Cyber Resilience Act är en förordning som syftar till att säkra att leverantörer och tillverkare stärker cybersäkerhetsskyddet i digitala och uppkopplade produkter, det omfattar då även IoT-produkter (Internet Of Things).

Cyber Resilience Act
De närmaste åren träder ett antal nya EU-lagar inom cybersäkerhetsområdet i kraft, med målet att förbättra skyddet mot cyberhot och stärka motståndskraften i leveranskedjor, IT-system och produkter. Cyber Resilience Act (CRA) är en reglering som kommer att få stor betydelse för tillverkare av digitala och smarta produkter. Den ställer högre krav på att alla produkter som tillverkas, importeras och distribueras i EU ska vara säkra att använda.

Under webinariet går vi igenom innehållet i Cyber Resilience Act (CRA) och du får också lära dig mer om hur CRA hänger ihop med andra förordningen och direktiv som till exempel NIS2-direktivet och Cyber Security Act (CSA). Vi går igenom såväl lagstifning som tillämpning.

De verksamheter som kan visa på ett strukturerat och framgångsrikt arbete med Cyber Resilience Act (CRA) kommer att kunna använda säkerhet som konkurrensfördel, vilket stärker förtroendet hos kunderna och det ger också kunderna bättre förutsättningar för att kunna bedöma säkerhetsnivån hos den tilltänkta leverantören.

Cyber Security Act & kommande EU-cybersäkerhetscertifieringar
I samband med att EU vill öka den gemensamma digitala motståndskraften i Europa och skapar ett flertal nya lagar och regler som rör cybersäkerhet, så vill man också etablera en rad cybersäkerhetscertifieringar som ska underlätta för verksamheter inom EU att kunna lita på att de leverantörer verksamheten väljer att samarbeta med faktiskt kan och kommer att upprätthålla den säkerhetsnivå som utlovas. Under webinariet går vi igenom kommande EU-cybersäkerhetscertifieringar. Dessa skapar förutsättningar för kunder att kunna identifiera, upphandla, köpa och avtala gällande digitala och uppkopplade produkter, system och tjänster.

Ur innehållet:

  • EUs åtgärder för stärkt cybersäkerhet – en översikt, syftet med dessa samt på vilket sätt de olika regelverken och cerifieringarna hänger ihop
  • Vilka är skillnaderna mellan de olika regelverken?
  • Innehållet i och omfattningen av Cyber Resilience Act (CRA) – lagstiftning och tillämpning
  • Så hänger Cyber Resilience Act (CRA) ihop med Cyber Security Act (CSA) och NIS2
  • Riskbaserat arbetssätt och relevanta riskhanteringsåtgärder för att möta nya lagkrav
  • Genomgång av kommande cybersäkerhetscertifieringar – med utgångspunkt i CRA, CSA & NIS 2
  • Cybersäkerhetscertifieringar – så utformas de olika certifieringsramverken
  • Var, när och hur kommer certifieringar att etableras och användas i praktiken?
  • Tidsperspektiv för införande och framtidsspaning

Tid & plats

Tid: 13.00 – 15.00
Plats: Online

Pris & villkor

Pris: 3000 SEK exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Flera i verksamheten som vill delta? Är ni flera i er organisation som vi delta i webinariet, maila oss på info@ifi.se så kan vi hjälpa er med gruppbokning och grupprabatt så att ni kan följa webinariet tillsammans.

Villkor:
Avbokning: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Cyber Resilience Act & kommande EU-cybersäkerhetscertifieringar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.