Behandling av Personuppgifter & Informationsskyldighet enligt GDPR

13 950 kr

Säkra korrekt hantering av era personuppgifter

Kurstillfällen

  • 30-31 augusti
  • 22-23 november

Kategori:

Beskrivning

Beskrivning

Frågan om hur du behandlar personuppgifter är idag viktigare än någonsin tidigare. I och med införandet av GDPR ställs det högre krav på säker användning, behandling och lagring av personuppgifter och register samt på de ansvariga som hanterar dessa. De personuppgiftsansvarigas ansvar och skyldigheter förtydligas och utökas och den registrerades rättigheter förstärks.

Det införs nu även möjlighet för tillsynsmyndigheten att i vissa fall döma ut en administrativ sanktionsavgift på upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av organisationens omsättning när en organisation missköter sin behandling av personuppgifter.

GDPR gäller för alla organisationer och branscher som sparar eller på något annat sätt hanterar information som omfattar personuppgifter. Vad behöver vi då göra för att säkra laglig behandling av personuppgifter och hur vet vi att vi gör rätt? Hur försäkrar vi oss också om att vi fullgör vår informationsskyldighet?

Denna utbildning ger dig den kompetens och kunskap du behöver för att på ett säkert och effektivt sätt kunna behandla personuppgifter i enlighet med GDPR. Det är viktigt att alla beslutsfattare och nyckelpersoner i varje organisation är medvetna om att personuppgiftslagen har ersatts av den nya dataskyddsförordningen och att det finns kunskap om hur våra verksamheter påverkas av förordningen samt hur vi kan hantera de förändringar vi ställs inför.

Du får fördjupad kunskap om:

Nya rutiner och processer

  • Vilka personuppgifter finns det och hur skall dessa kategoriseras?
  • Tillåten och icke-tillåten lagring av personuppgifter:
  • Vilka kriterier måste uppfyllas för att behandling över huvud taget ska vara tillåten?
  • Vi går igenom vilka principer som måste uppfyllas enligt GDPR (bestämt, lagligt, berättigat och tydliga ändamål bakom varför vi behandlar personuppgifterna).
  • Samtycke och de olika angivna situationerna där behandlingen anses tillåten p.g.a. att den är nödvändig för uppfyllandet av de ändamål som ligger bakom behandlingen.

Känsliga personuppgifter

  • Genomgång av de personuppgifter som anses utgöra ”särskilda kategorier” (känsliga personuppgifter om hälsa, sjukdom, etnisk tillhörighet, religion, filosofi, politik, sexuell läggning m.m. men även personuppgifter som angår barn, lagföring m.m. för brott och personnummer), samt vilka krav som ställs vid hantering av dessa.

CRM 

  • Under utbildningen får du information om hur den nya förordningen påverkar hantering av ditt CRM och hur du får använda dina register i din marknadsföring.

Kursen ingår som en delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Tid & plats

Tid: 09.00-17.00
Plats: Narvavägen 12, Stockholm

Program

Dag 1

Inledning, allmänna frågor

Principer för behandling – formulering av grund och ändamål

När behandling av personuppgifter är laglig

Samtycket som laglig grund och samtyckets utformning

Behandling av personuppgifter vid utredning av brott eller incidenter

Dag 2

Behandling av särskilda kategorier av personuppgifter (känsliga personuppgifter)

Information till de registrerade som ska lämnas självmant

Information till de registrerade i särskilda fall

Den registrerades rätt till olika åtgärder

Sammanfattning och avslutning

Priser & villkor

Pris: 13 950 kr inkl. utförlig kursdokumentation, lunch samt morgon- och eftermiddagsfika.

Alla priser är exkl. moms.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under ”medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften. Vid ombokning 4 veckor före kurs debiteras en avgift om 2000 kronor, och vid ombokning 3 veckor före kurs debiteras en avgift om 3000 kr, bl.a. för att täcka vår administration. Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, förutsatt att IFi blir varsko detta före kursstart. Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
Referenser

”Konkreta och pragmatiska tips”

Per Klaar, Analyschef, Offerta Group AB, Betyg 4/5

”Mycket innehåll, praktiska exempel, bra och kunniga föreläsare”

Linda Magnusson, Kundservicechef, Offerta Group AB, Betyg 4/5

”Kunniga, pålästa och engagerade föreläsare. Bra fokus på ämnet.”

Björn Green, VD, Lärarskolan 5/5

”Bra information och gav många idéer/tankeställare. Mycket bra föreläsare”

Sarah Bailey, Admin/Support, Webbplatsen i Sverige AB, Betyg 5/5

Diplomerad Dataskyddsstrateg

Kursen ingår som delkurs i Diplomerad Dataskyddsstrateg.

Utbildningarna kan genomgås som en helhet, men de fungerar även som fristående utbildningar. Varje utbildning är fritt valbar. Du kan välja att delta på dem som tillgodoser ditt utbildningsbehov inom ett specifikt område. För att bli Diplomerad Dataskyddsstrateg krävs det att du går fyra av sex av nedanstående valbara kurser på temat och sedan avslutas utbildningen med en diplomeringsmöte.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Behandling av Personuppgifter & Informationsskyldighet enligt GDPR”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.