Den nya AI-förordningen och nytt direktiv om skadeståndsansvar gällande AI

Webinarium med fokus på de nya reglerna för artificiell intelligens (AI)

Pris: 3000 kr per deltagare
Grupprabatt: Gå 3 betala för 2

Kurstillfällen

12 december, 13:30 - 16:00
IFI Online
Platser kvar

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett webinarium med fokus på den nya AI-förordningen samt direktivet om ansvar och skadestånd gällande artificiell intelligens (AI).

EU-kommissionens förslag till en ny förordning om harmoniserade regler för artificiell intelligens (AI) ligger inom ramen för strategin för det digitala Europa. Syftet med förslaget till förordning är att harmonisera regler för AI inom EU, stärka den inre marknadens konkurrenskraft samt att undvika olikheter på EUs inre marknad.

Under webinariet går vi igenom förslaget till den nya AI-förordningen steg för steg, och vi diskuterar även hur AI passar in i dagens IT-rätt och regelverk, samt tittar närmare på trender och utveckling inom området samt vilka konsekvenser den snabba tekniska utvecklingen innebär för juridiken.

Vi kommer också att gå igenom innehållet i det föreslagna direktivet om ansvar och skadestånd gällande artificiell intelligens (AI). De föreslagna ansvarsreglerna för AI kommer att komplettera annan föreslagen EU-lagstiftning som AI-förordningen, Digital Services Act och Digital Resilience Act.

Ur innehållet

 • Vad innehåller den nya AI-förordningen – vilka nyheter kan vi vänta oss?
 • Vad innehåller det nya AI-ansvarsdirektivet – direktiv om skadeståndsansvar gällande artificiell intelligens?
 • Förväntade praktiska konsekvenser – för olika typer av verksamheter
 • Så samspelar AI och självlärande teknik
 • Artikel 10 – fokus på machine learning
 • Vad innebär det att AI-förordningen inte är teknikneutral?
 • Riskbaserat angreppssätt – så kategoriseras AI-system
 • Ansvar ur ett tekniskt perspektiv – kausalitet i en AI-värld
 • Trender och utveckling inom området

Målgrupp

Webinariet riktar sig till dig som vill ha djupare förståelse för den nya AI-förordningen och du kan vara beslutsfattare inom företag och organisationer som arbetar i en teknologidriven verksamhet, där AI & Machine Learning är och eller inom kort kommer att vara del av verksamheten. Du kan vara leverantör eller beställare av AI och självlärande teknik. Men det är också ett viktigt webinarium för dig som arbetar som jurist eller advokat, med compliance och regelefterlevnad.

Tid & plats

Tid: 13.30 – 16.00
Plats: Online

Pris & villkor

Pris: 3000 kr  exkl. moms per deltagarplats. En aktiverad länk till webinariet skickas kort innan start.

Rabatt: Anmäl tre deltagare, betala för två vid samtidig anmälan! Ange två kollegor under “medföljande kollegor” i anmälningsformuläret, så får du rabatten.

Villkor:
Avbokning webinarium: Ev. återbud ska anmälas senast 4 veckor före kursstart, annars debiteras halva avgiften. Vid återbud 3 veckor före start debiteras hela avgiften.

Du kan kostnadsfritt överföra din plats på kurstillfället till annan deltagare från samma företag, meddela oss nytt namn och kontaktuppgifter för den kollega som övertar platsen, i god tid innan kursstart. IFI har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Lärare
 • Linn Alfredsson Principal Corp Counsel in Western Europe, Microsoft
 • Stanley Greenstein (Jur. Dr.) universitetslektor i rättsinformatik vid Institutet för rättsinformatik, Juridiska institutionen, Stockholms Universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Den nya AI-förordningen och nytt direktiv om skadeståndsansvar gällande AI”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.